Det melder Metropolitan Police på Twitter natt til søndag. Politiet karakteriserer de to hendelsene som terror.

Seks personer er drept, og tre gjerningsmenn er skutt og drept av politiet, skriver BBC.

48 personer er skadet og fraktet til fem forskjellige sykehus. Tilstanden til en av politibetjentene som responderte på angrepet, er kritisk.

BBC melder om påkjørselen sent lørdag kveld, der deres reporter Holly Jones opplyser at en mann kjørte inn i folkemengden i rundt 80 kilometer i timen og traff fem-seks personer.

Varebilen var på vei fra sentrum mot sørsiden av elva.

Panikk

Politiet melder at de i tillegg til London Bridge er rykket ut etter en hendelse i Borough Market med væpnede patruljer. Øyenvitner sier til BBC at de kom ut av puber og fikk beskjed av politiet om å løpe så fort de kunne vekk fra området.

Ifølge BBC er politiet på jakt etter tre mistenkte etter at det er meldt om et ukjent antall skadde. Hovedprioriteten er å få folk i sikkerhet og ut av de berørte områdene.

Øyevitne Samantha Wilde sier hun har sett så mye som 30–40 ambulanser i området.

Metropolitan Police opplyser om at knivstikkingen på Vauxhall ikke har tilknytning til terrorangrepene.

Kaos

Umiddelbart etter de første meldingene, begynte bilder og rykter å florere på sosiale medier. Sky News melder at vitner mener å ha sett påfølgende knivangrep, og det har vært vitner som melder om skyting.

– Vi er klar over alle meldingene på sosiale medier. Vi vil sende ut fakta når vi kan – vår informasjon må være korrekt, skriver Metropolitan Police på Twitter.

Deretter opplyser de at de har væpnede styrker på stedet. Vitner melder om ti politipatruljer observert i området. Broen er stengt i begge retninger, og politiet har bedt folk holde seg unna området. Undergrunnsbanen i området rundt er også stengt.

De tre mistenkte hadde på seg falske bombevester under angrepet. Politiet i London opplyser om at det bare var tre angripere involvert. Det er de samme som befant seg i varebilen som kjørte inn i folkemengde på London Bridge, som gikk til angrep på folk med kniv i Borough Market.

Statsministeren informert

Downing street melder natt til søndag at statsminister Theresa May er i kontakt med politiet og får løpende oppdateringer om utviklingen.