- Det var forferdelig. Bare frykt og kaos sier Sulekha Ali Omar fra Harstad.

En lastebil kjørte inn i en folkemengde under feiringen av den franske nasjonaldagen i byen.

Ifølge en politikilde er 73 personer døde i angrepet, som skjedde under feiringen av nasjonaldagen. Lokale myndigheter melder at over 100 personer er skadd.

Jean-Michel Pretre ved påtalemyndigheten i Nice sier at kjøretøyet kjørte to kilometer gjennom en stor folkemengde som sto og så på fyrverkeriet.

– Minst 60 personer er drept, sier han.

Ordfører Christian Estrosi i Nice opplyser til AP at bilen var lastet med våpen og granater.

Situasjonen i området rundt Promenade des Anglais beskrives som kaotisk etter hendelsen, og videoer som er publisert på nettet viser folk som løper fra stedet. Bilder på sosiale medier viser flere livløse personer som ligger på gata.

- Han lå over barnet sitt

Sulekha Ali Omar er danser ved Den Nasjonale Scene, og på ferie med Nils Johannes Lysen. De tok et avbrekk fra middagen på en restaurant i en sidegate for å se fyrverkeriet. De hadde akkurat gått tilbake til middagen da angrepet skjedde.

- Plutselig kom masse folk løpende opp sidegata med panikk i ansiktene. Så ble de jaget ned igjen av poltiet som sikret området. Vi som var på restauranten fikk beskjed om å gjemme oss på kjøkkenet.

Det ble de sittende en halv time i uvisshet, mens væpnet politi sikret området.

- Da hørte vi noen skarpe smell. Det var trolig da de skjøt sjåføren.

På vei tilbake til hotellet ble de vitne til sterke scener.

- Det var flere døde mennesker og mange var skadet. Vi stod lenge og så på en mann som hadde kastet seg over et barn, som var drept. En hadde fått skutt av seg foten.

Utenriksdepartementet er i kontakt med ambassaden i Paris, som jobber med å få oversikt over situasjonen etter det antatte angrepet i Nice.

– Vi undersøker om nordmenn er rammet, sier kommunikasjonsrådgiver Ane H. Lunde i UD til NTB.

- Mye sirener

Flere nordlendinger er i Nice.

- Vi var på Promenade des Anglais og hadde akkurat gått opp i en sidegate. Det var mye smell på grunn av fyrverkeriet. Men på slutten var det ekstra mye smell, og jeg tenkte mitt sier Hugo Øien fra Tromsø.

- Nå hører vi mye sirener.

Han var på hotellet med kona da Nordlys tok kontakt.

- Det er kollossalt med folk i gatene, og væpnet politi overalt. Jeg tenkte litt på at man ikke bør bevege seg i sånne folkemengder.

Bjørn Otto Rørvik er også i Nice med familien.

- Det står bra til med oss. Vi passerte stedet en time før dette inntraff, men gikk tilbake til hotellet for å se fyrverkeriet derfra. Det var for mye folk. I ettertid viser det seg at det var bra.

Konsernsjef Jan Frode Janson i Sparebanken Nord-Norge forlot i går formiddag Nice etter to ukers opphold.

- Her er vi i sjokk over hva som har skjedd i byen vi har blitt så glad i.

Over 100 skadd

Opp mot 30 personer fryktes døde og over 100 er skadd i det som beskrives som et angrep i Nice. En lastebil kjørte inn i en folkemengde under feiringen av den franske nasjonaldagen.

I et intervju med BMF TV beskriver leder i de lokale myndighetene i Alpes-Maritimes-regionen hendelsen som et «større kriminelt angrep».

– Et stort antall folk, kanskje rundt 30, er døde, sier Sebastian Humbert.

- Kolonner med ambulanser

– Totalt to politibåter og tre luftambulanser har ankommet. I tillegg til store kolonner med ambulanser, brannbiler og politibiler, forteller generalsekretær i FpU, André Bråthen, som er i Nice på ferie med kjæresten. Han forteller at det kommer et jevnt tilsig med brannbiler, politibiler og ambulanser hele tiden.

– Det skjedde trolig under fyrverkeriet. Kjæresten min stusset over at noe hørtes rart ut, men det var vanskelig å fastslå fordi det ble skutt opp raketter, sier han til NTB.

- Vi kastet oss til siden

Kristian Julius fra Stockholm beskriver hendelsen slik overfor Aftonbladet :

– Bilen kjørte uten lys. Den kom mot oss. Vi kastet oss til siden i siste sekund. Det lå flere døde på veien. Det var panikk. Folk var hysteriske. Vi sprang ned til stranden i frykt for at den skulle ha med sprengstoff, sier han.

– Sjåføren drept

Enkelte vitner har meldt om skyting, men det har også vært mye fyrverkeri i området.

– Vi så en hvit lastebil som kjørte rett inn i folk på Promenade des Anglais. En mann med våpen skjøt inn i folkemengden før han ble skutt av politiet. Kanskje de er døde, jeg vet ikke, sier et vitne på telefon til BMF TV.

Lokalavisen Nice-Matin skriver at lastebilen er pepret med kuler og har publisert et bilde som viser flere politifolk som har omringet bilen. Ifølge Le Parisien skal sjåføren av bilen være skutt og drept.