– Tapte stort på «sjokomafia»

TRUET: Bloggeren Gunnar Tjomlid er en av bloggerne Sjokoservice Norge har truet med millionsøksmål.

TRUET: Bloggeren Gunnar Tjomlid er en av bloggerne Sjokoservice Norge har truet med millionsøksmål. Foto:

Artikkelen er over 6 år gammel

Selskapet XoCai lokket med ”sunn” sjokolade og raske penger. Nå knyttes de til trusler og pyramidesalg.

DEL

(Finnmarken) Sjokoservice Norge markedsfører sjokoladen XoCai som et sunt alternativ til vanlige søtsaker. I følge nettsiden deres kan sjokoladen hjelpe på blant annet kreft, aldring og depresjon. Påstander som savner god, vitenskapelig dokumentasjon.

Darius R. Lee (20) ble i følge Fredrikstad Blad vervet som selger av ”helsesjokoladen”.

– Vi ble forespeilet en inntekt på rundt 45.000 kroner i måneden. Det ble også presentert en liste over hva du kunne oppnå etter hvert som du solgte godt, sier han til Fredrikstad Blad.

– Hvor mye tjente du?

– Ingenting. Jeg tapte 3000 kroner. Det var umulig å selge sjokoladen videre, svarer Lee.

Bloggeren "Morten” skrev kritisk om produktets effekter og deres bruk av såkalt nettverkssalg. Sjokoservice Norge reagerte raskt og kraftig på blogginnlegget, skriver Nettavisen.

Selskapet truet om søksmål i millionklassen, la ut en link til Google Maps med veibeskrivelse til huset han bor i, og offentliggjorde hans eget stamtre, med fullt navn, bilde og personnummeret til familien.

De kunne også fortelle at mange av deres 9000 medlemmer hadde gitt uttrykk for at de ønsket å konfrontere han med påstandene.

Opplysningene kommer fra bloggen til Gunnar roland Tjomlid. Han en etablert kritiker av alternativ behandling, og omtaler Sjokoservice Norge som sjokolademafia. Også Tjomlid sier han ble truet med søksmål etter at han postet innleggene.

- Truslene bekymrer meg ikke så mye, jeg anser det egentlig som tomme trusler. "Morten" var i en annen situasjon enn meg og jeg forstår godt at han synes truslene var ubehagelige og valgte å fjerne innleggene. Jeg ser imidlertid ikke noen grunn til å fjerne mine innlegg på grunn av trusler om søksmål, sier han til Dagbladet.

Artikkeltags