(Finnmark Dagblad)

– Klart det er spesielt når Dronning Sonja kommer til en bygd med 200 innbyggere, uten at man har visst om det, sier Ole-Gunnar Rasmussen.

Folk i Sørvær fikk se at kongeskipet kom inn i 12-tida søndag formiddag. Etterhvert ble det klart at Dronning Sonja kom inn til land.

– Det var mange nysgjerrige som kom ned for å se på båten, men ingen trodde hun skulle komme på land, sier Rasmussen.

På strikkefabrikken

Dronningen og hennes følge ble møtt av ordfører i Hasvik kommune, Eva D. Husby. Deretter fikk dronningen en tur til strikkefabrikken Nordavind sammen med ordføreren.

– Dronningen var her på privat besøk, men jeg fikk hilst på henne og fikk vist henne rundt her i bygda og inne på strikkefabrikken, sier Husby.

Hun satte pris på at dronningen tok turen til Sørvær, og synes hun er et flott menneske.

– Jeg tror også hun koste seg her ute på øya hos oss, sier Husby.

Privat tur

Før helgen åpnet dronningen kystturstier i Troms, mens hun altså søndag kom til Sørvær for en sykkeltur.

Kongehuset ville ikke kommentere turen til dronningen, ettersom det er en privat tur hun er på.

– Det var ingen som visste at hun skulle være her, men i ei lita kystbygd er det klart at mange kommer for å se, sier Rasmussen.

Heiv seg på sykkelen

– Etter at hun fikk en omvisning på strikkefabrikken, heiv hun seg på sykkelen, og sykla to mil til Breivikbotn. Der ble hun plukket opp igjen av Kongeskipet, sier Rasmussen videre.

Han tok noen bilder av dronningen i Sørvær da hun var der, og synes det var spesielt at hun kom på sykkeltur nettopp dit.

– Kanskje vi snart også ser dronningen i strikkeklær fra Sørvær, smiler han.