Gå til sidens hovedinnhold

Svindlet til seg 138.000

Artikkelen er over 13 år gammel

Samboerpar oppga ikke at de bodde sammen.

(Finnmark Dagblad)

Etter et samlivsbrudd i mai 2006 kom samboerparet sammen igjen etter at kvinnen fødte et barn den påfølgende sommeren. De flyttet sammen etter noen uker, men valgte ikke å melde fra om dette til Nav Finnmark.

I fjor høst ble svindelen oppdaget, og da hadde paret greid å svindle til seg 138.000 kroner. Samboerparet la kortene på bordet, og i Alta tingrett forklarte kvinnen at de trengte pengene til å betale nødvendige utgifter som husleie, barnehage og SFO.

Til sammen forsørger paret tre barn.

Kvinnens samboer var siktet for medvirkning til svindelen da han unnlot å overtale henne til å melde fra. Han var enig i at de hadde behov for pengene, og fortalte i retten at de ønsket å skåne barna for deres økonomiske problemer.

Påtalemyndigheten foreslo fengselsstraff i 60 dager for begge de siktede, noe retten var enig i. Straffen ble imidlertid gjort betinget med en prøvetid på to år.

I formildende retning fremhever retten at begge ga en uforbeholden tilståelse, og at de befant seg i en vanskelig økonomisk situasjon. En ubetinget fengselsreaksjon mente retten ville ramme parets barn uforholdsmessig hardt.

Samboerparet må også betale pengene tilbake.

rm@fd.no