(Finnmarken)

De 12 russiske sjøfolkene i frakteskipet Saurus i Kirkenes har startet sultestreik og ber nå Norsk Sjømannsforbund om å ta båten i arrest, skriver nrk.no.

Ikke besøkt familiene siden mai

– Sultestreiken er ei rein symbolmarkering, og vi kommer til å avslutte hvis noen blir fysisk syke. Kall oss gjerne desperate. Vi er psykisk helt utslitt av denne saka. Særlig de tre siste månedene har vært tøffe og familiene våre i Russland har det svært vanskelig nå, forteller maskinist Alexander Tsjurkin.

De russiske sjøfolkene har ikke fått besøkt familiene sine i Murmansk siden mai i fjor.

– Vi har blitt lurt

Eieren av fartøyet sitter i Murmansk og lover utbetaling av de 80.000 dollarene de har utestående, men til nå har ingenting skjedd.

– Vi har blitt lurt flere ganger. Tiden går, vi fikk lønn da vi gikk fra kai i mai, etterpå har det vært stadige løfter om månedlige utbetalinger, sier Tsjurkin.

Fisker svart

Murmansk-rederiet som eier båten heter «Skif Marine», et lite selskap som livnærer seg på å frakte uregistrert barentstorsk til Spania.

Selskapet skal nå være bankerott, men skal ifølge NRK ha gjemt bort penger i utlandet.

Det russiske konsulatet i Kirkenes er ute av stand til å hjelpe mannskapet på 12 siden det dreier seg om et privat rederi.

Ifølge mannskapet har de nå bare mat til en uke igjen, og om ikke lenge er de nødt til å begynne å tigge mat