Storskufla kommer

Daglig leder hos Pedersen Maskin, Trond Marø, blir liten i den store skufla som skal grave bassenget til badeland i Alta. I førehuset sitter eieren Jan Sverre Pedersen. Alle foto: Reiulf Grønnevik

Daglig leder hos Pedersen Maskin, Trond Marø, blir liten i den store skufla som skal grave bassenget til badeland i Alta. I førehuset sitter eieren Jan Sverre Pedersen. Alle foto: Reiulf Grønnevik

Av
Artikkelen er over 11 år gammel

Denne uken starter utgravingen av det store hullet der svømmebassenget til badeland i Alta skal ligge.

DEL

(Finnmark Dagblad) – Det finnes ikke stor nok tilhenger i Alta, derfor har vi ikke fått kjørt opp stormaskinen på 48 tonn som skal grave på badelandtomta, forteller daglig leder hos Pedersen Maskin AS, Trond Marø.

Mange kubikk

Trond Marø forklarer at de må ta av loddet som står bak på gravemaskinen for å kunne frakte den opp til Alta sentrum. Han håper de klarer å få maskinen klar til graving denne uka.

– For å få ferdig selve hullet der bassenget skal stå, så er det cirka 28 000 kubikk med masse som hovedsakelig består av leire skal fraktes bort, forklarer Trond Marø.

En lastebil tar cirka 10 kubikk og det skal kjøre tre lastebiler kontinuerlig i åtte timer per dag i fire måneder for at de skal klare å få bort massene som er på tomta.

– Kanskje må i leie inn flere biler, hvis det viser seg at vi ikke har kapasitet til å få bort alt, forklarer Marø.

Dypt basseng

En vanlig skufle på de vanligste gravemaskinene har kapasitet til å laste cirka syv ganger før en lastebil er full. Den nye gravemaskinen klarer å fylle en lastebil med tre grabbetak.

– En av grunnene for innkjøpet av maskinen er ikke bare fordi at den har så stor skufle, den har også lengre gravearm så vi kommer til nede i dypet av bassenget, forklarer Marø.

Selve hullet der bassenget skal ligge blir ni meter på det dypeste. Størrelsen på hullet blir 2700 kvadratmeter.

Litt etter skjema

Prosjektet er forsinket med cirka en måned, og Pedersen Maskin AS venter i disse dager på tillatelsen til å igangsette gravingen.

– Til nå har vi klargjort veien til badeland og vi håper å begynne gravingen denne uka, sier Marø.

Styreleder i Nordlysbadet AS, Knut Sigurd Pettersen, forteller at det har blitt noe forsinkelse i oppstarten av prosjektet.

– Vi er cirka en måned på etterskudd, men det skal vi klare å ta igjen. Åpningen av badelandet skal gå etter planen og åpningen er september 2009, avslutter Pettersen

Artikkeltags