Store deler av Finnmark uten Internet og telefoni

Artikkelen er over 12 år gammel

I formiddag mistet mange finnmarkinger forbindelsen til både bredbånd, fasttelefon og mobilnettet. Grunnen var en kraftfeil i sentralen i Hjemmeluft i Alta.

DEL

(Finnmark Dagblad) Av HANNE EINAN GULBRANDSEN

En Jordfeilbryter i en Telenor-sentral ute på Hjemmeluft i Alta skapte i ti-tiden i dag problematikk i store deler av fylket. Den koblet helt ut og kuttet dermed strømmen til sentralen tirsdag kveld.

– Batteriet som tok over strømtilførselen skal egentlig vare i minst sju timer, og dermed skulle vi ha god tid til å bytte det ut, så vi bestemte oss for å vente. Dessverre så varte det ikke så lenge som forventet, og vi ble tatt på senga, sier Knut Sollid, informasjonssjef for Telenor Nord-Norge.

Rundt 1.500 fasttelefonabonnenter i Kautokeino, Hasvik og Loppa var uten linje, samtidig som 34 mobilsendere spredt utover fylket gikk ned for telling.

– Også 1.100 bredbåndskunder i Porsanger, Karasjok og Lebesby mistet Internet. Det så rimelig mørkt ut i Finnmark en stund ja, men vi fikk det opp å gå igjen før klokken 11, poengterer Sollid.

FD spør informasjonssjefen om han har noe informasjon om internettbruddet som var å registrere i alle fall i Hammerfest rundt klokken 13.

– Hva? Nei, det vet jeg ingenting om. Det må jeg sjekke.

Artikkeltags