Stopper all drift

Lars-Åke Claesson i samtaler med rådgiver Ommund Heggheim utenfor kommunestyremøtet i Máze sist onsdag.

Lars-Åke Claesson i samtaler med rådgiver Ommund Heggheim utenfor kommunestyremøtet i Máze sist onsdag. Foto:

Artikkelen er over 6 år gammel

Arctic Gold stopper all virksomhet i Kautokeino etter at kommunestyret har sagt nei til selskapets planprogram.

DEL

(Finnmark Dagblad) 26. april gikk kommunestyret i Kautokeino imot svenske Arctic Golds planprogram for gruvedrift i Biedjovággi nordvest for Kautokeino.

Sist onsdag behandlet kommunestyret om tre av representantene var inhabile på møtet 26. april. 11 stemte onsdag for at de ikke var inhabile, mens 7 stemte for at de var det.

Neste instans i habilitetssaken ville da ha vært Fylkesmannen i Finnmark. Men det slipper Fylkesmannen nå å ta stilling til.

Arctic Gold stopper nemlig all virksomhet Biedjovággi.

– Etter den politiske behandlingen som Arctic Gold har fått i kommunestyret i Kautokeino, har selskapets styre besluttet å stoppe all virksomhet med planprogrammet, reguleringsprogram med konsekvensutredninger, samt også boring og øvrige prospekteringsarbeid i Bidjovagge inntil videre, skriver direktør Lars-Åke Claesson i Arctic Gold AB i en pressemelding.

Arctic Gold har brukt 50 millioner kroner i blant annet prøveboring i Biedjovággi.

– Selskapets ledelse er meget skuffet over måten som noen av de politiske partiene har valgt å håndtere saksgangen med vårt planprogram. Arctic Gold mener at de foreslåtte konsekvensutredningene skulle belyse alle samfunns-, miljø- og reindriftsspørsmål som antakelig ville bli påvirket av en gruvedrift i Biedjovággi-området, og gi kommunen et bra grunnlag for å bedømme om de ser fordeler med en gruvedrift og nye arbeidsplasser, skriver Claesson videre i pressemeldingen.

– Arctic Gold kommer nå til å fortsette å lete etter muligheter i det norske regelverket for å se om det overhodet finnes muligheter til mineralvirksomhet i Finnmark. Det er allerede etablert kontakter med myndigheter, jurister og politikere på høyeste nivå, og Arctic Gold har forhåpninger om snarest å kunne fastslå hvilke muligheter som finnes till fortsatt virksomhet i Norge, skriver Claesson avslutningsvis.

Artikkeltags