Spilte inn liveplate med 40 i feber

Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Debuterer neste uke.

DEL

(Finnmark Dagblad) Altabandet Moped debuterer med sitt album neste fredag, og ligger ikke på latsiden. De arrangerer konserter City scene i Alta og Redrum i Hammerfest påfølgende dag, og gir samtidig ut en live EP. Opptakene fra sistnevnte ble innspilt inn mens tre av fire bandmedlemmer var syke.

– Jeg hadde nesten 40 i feber, sier trommis Thomas T. Andersen og utdyper: – Men Paracet og vann gjør underverker ?

Lydkvaliteten på innspillingene ble gjort under to konserter holdt i enkle konsertlokaler med dårlige forhold for lyd. Lydkvaliteten ble dermed ikke på helt topp i alle låtene. Når bandet hørte gjennom opptakene satt de igjen med fire låter som overlevde kvalitetskravet. – Av de låtene vi har med på liveskiva som heter «Moped – i levende live», er kun Hjertebank og Blokkfløyta med på debutplata, sier Tore M. Grøtte.

Det er Eirik som synger Blokkfløyta på liveplata, mens på studioversjonen er det Ottar som synger. Låten har endret seg ganske mye fra februar til nyversjonen, ifølge bandet.

– Noen foretrekker den gamle versjonen, mens andre foretrekker den nye. Bandet er fornøyd med begge versjonene, sier de.

Liveplaten slippes i et begrenset og nummerert opplag, og vil kun bli tilgjengelig på vinyl og på Moped-USB minnepenn.

Artikkeltags