(Finnmark Dagblad)

Spar Lakselv brøt loven ved å selge alkohol til det som tilsynelatende var rabatterte priser. Butikken kaller det hele en tabbe og legger seg flat for kritikken.

– Helt klart uheldig, og en tabbe som aldri skulle ha skjedd, sier fungerende daglig leder Mika Lapinniemi, etter at Spar Lakselv tidligere denne uka tilbudte kundene øl til rabattert pris.

Alkoholloven

Det var mandag og tirsdag forretningen hadde en halvpall øl stående som var merket med pris og påskriften «TILBUD».

I alkoholloven slås det ettertrykkelig fast at alkohol ikke kan omsettes til rabattert pris.

– Alkohol kan ikke omsettes rabattert, så tilbudet er ulovlig, mente kommunens saksbehandler for salgsbevillinger, Ann-Karin Eilertsen, da hun tirsdag ble gjort oppmerksom på saken.

Fungerende rådmann Helge Nicolaisen så saken på samme måte og kontaktet derfor butikken.

– Vi forventer at de som har salgsbevilling forholder seg til alkoholloven. Er det en feil, og dette ikke er noe tilbud, er det i beste fall villedende av butikken, sier Nicolaisen.

Fjernet merking

Kort tid etter kommunen hadde tatt kontakt, tok butikken grep og fjernet merkingen. I ettertid legger butikkledelsen seg flat for kritikken, og karakteriserer den som en tabbe de helst skulle vært foruten.

– Jeg hadde nok litt mye å gjøre da varene ble merket. Det skulle aldri stått tilbud på ølet. Vi skulle bruke noen merkelapper som så litt kulere ut, og da ble det feil, sier Lapinniemi.

Han understreker at forretningen ikke har solgt alkohol rabattert, fordi det annonserte tilbudet i realiteten ikke var noe tilbud. De aktuelle varene hadde nemlig ordinær pris.

– Prisen stemte, men ikke merkingen. Det var en jævla bommert, helt klart, men det er noe vi har rettet opp i nå. Vi kommer også til å gjøre det vi kan for at det ikke skjer igjen, sier Lapinniemi, som tirsdag ikke ønsket å bli avbildet i avisen.