(Finnmark Dagblad)

Etter tips gjennomførte politiet fredag en aksjon i det nye hybelbygget for elever ved den videregående skolen i Lakselv.

Under aksjonen, som ble gjennomført mot to personer boende i bygget, fant politiet tre våpen-etterlikninger, ampuller inneholdende anabole stereoider og fem gram hasj. Dette skriver avisen Ságat.

Overfor Ságat hevder politibetjent Petter Ganzarain ved Porsanger lensmannskontor at begge beslagene ble gjort hos personer som tilhører belastede rusmiljøer.

– Skal raskest mulig ut

Ordfører Knut Roger Hanssen (H) liker dårlig at politiet finner narkotika i hybelbygget som eies og drives av Porsanger kommune.

– De av beboerne som er tatt for narkotika ønsker jeg ut av hybelbygget, ut av skolen, og ut av kommunen snarest mulig. For slike beboere er uønsket i denne kommunen, sier Hanssen til Ságat.

Måtte bruke pepperspray

Politiet måtte også avlegge hybelbygget et besøk natt til søndag. Da måtte politiet bruke pepperspray for å roe ned en tenåring.

– En gutt i tenårene, som tidligere hadde fått pålegg om å slå seg til ro, hadde ikke etterkommet dette og patruljen rykket ut til stedet i to-tiden natt til søndag, fortalte Andreas Haugaasen, operasjonsleder ved Vestfinnmark politidistrikts operasjonssentral, til Finnmark Dagblad.

Men patruljen fikk det heller ikke lett da de kom til stedet.

– Da politiet skulle ta med gutten, satte han seg kraftig til motverge og var veldig utagerende mot patruljen, sier Haugaasen til FD.no

Gutten ble så pepret med pepperspray og tatt med inn til lensmannskontoret og vil ble anmeldt for ordensforstyrrelse.

– I utgangspunktet er pepperspray et lempeligere middel enn for eksempel å begynne å slåss med noen med en batong, forklarer Haugaasen.

Ifølge Ságat er også tenåringen beboer i hybelbygget, og han blir i likhet med de to førstnevne ansett av politiet som tilhørende i belastet rusmiljø.