(Finnmarken)

Erna Fjelldahl i Tana tok til orde for at gammelbrua ikke må rives, slik planen til Statens vegvesen er. Hun ser for seg at brua kan brukes til andre aktiviteter.

– Brua kan dekoreres og bli et samisk elvesmykke, sa Fjelldahl.

Det førte naturlig nok til debatt i Finnmarken og på mittfinnmark.no. Ordfører Frank M. Ingilæ mente det ville se rart ut med to bruer ved siden av hverandre.

HER KAN DU OGSÅ DELTA I DEBATTEN!

Ikke rart

I et leserinnlegg onsdag viste den opprinnelige tanaværing Roald Bønå i Vadsø til Olsborg i Troms der E6 krysser Målselva. Da det kom ny bru på 1970-tallet, ble den gamle brua stående og brukes fortsatt.

«Den gamle brua er av samme type som dagens Tana bru. Det ser ikke rart ut i det hele tatt. Jeg håper Finnmarken via sine kontakter kan framskaffe foto av området, så kan leserne selv bedømme», skrev Bønå.

Den utfordringen har Finnmarken tatt. Her presenterer vi bilde av de to bruene i Olsborg. Den nye brua (i bakgrunnen) er ikke akkurat arkitektonisk spennende, men av det mer trauste og praktiske slaget. Noe helt annet blir den nye brua over Tanaelva, som skal bygges mot slutten av planperioden som går ut i 2018.

Hva synes du om løsningen som er valgt i Troms? Si din mening her!