(Finnmark Dagblad)

Da Finnmark Dagblads reporter besøkte pinsetreffet utenfor kommunehuset i Kvalsund tidligere på dagen var altaværingene Åke Murberg og Øystein Thomassen i full grilling, og folk storkoste seg både ute og inne, selv om tåkeskyer skjulte for både sola og for sommervarmen i dag.

– Nei, det været har ingen betydning, smiler Thomassen, selv om pinsetreffet egentlig skulle ha vært arrangert i Porsanger i år som i fjor.

Lavere deltakelse i år

Tilbudet for å leie området og lokaler ble bedre fra Kvalsund kommune, enn fra Porsanger kommune, fortelles det fra flere av caravanklubbens medlemmer på plassen.

At det ble noe lavere påmelding i år enn i fjor, og årene før, så heller ikke ut til å virke inn på humøret i bobil- og vognleiren utenfor kommunehuset.

– Det er påmeldt nesten 60 bobiler og vogner. Vanligvis pleier det ikke å være under 100, forteller nestleder Frode Edvardsen hos Alta caravan club, eller Alta bobil og caravan club, som er det nye navnet etter at den nasjonale klubben som lokallaget er tilknyttet tok inn ordet bobil i navnet sitt i mai.

– Det er fordi ca. halvparten av medlemmene våre har gått over til bobiler, forklarer Edvardsen, som mener at det derfor er viktig å utvide paraplyen godt.

Caravanforhandlere er med

Sammen med caravanistene følger også camping- og bobilforhandlere, som kunne friste mange gamle og nye kunder med det siste innen caravan, utstyr og design.

– Dette er ei flott vogn. Sjekk disse detaljene, lokket blant annet Tor Einar Mathisen fra Alta, som raskt fikk nye kunder interessert.

– Det er mange som går rundt og ser og som er interessert, smiler Mathisen, som mener det er viktig for forhandlerne å reise rundt på slike treff for å vise fram hva som finnes.