Skuter gikk gjennom isen

LANGS ISEN: Løypa som går langs elveisen kan være utrygg. Derfor har kommunen lagt den litt om. Illustrasjonsfoto

LANGS ISEN: Løypa som går langs elveisen kan være utrygg. Derfor har kommunen lagt den litt om. Illustrasjonsfoto Foto:

Artikkelen er over 6 år gammel

Tana kommune legger om snøskuterløype etter at en skuter skled ned i ei råk.

DEL

(Finnmarken) Søndag fikk politiet melding om at en skuter hadde sklidd ned i ei råk i løype 17B, omtrent 500 meter fra Tana bru. Løypa går langs Tanaelva på oversiden av Seidastryket til Seidajohkamunningen og videre til E6 hvor den krysser ved E6/RV 98 før den kobles på løype 17.

Rykket ut

Ingen personer ble skadd, men kommunen ble varslet. De rykket ut og la om løype umiddelbart.

- Løypa går langs elva, ved iskanten. Den skal ha knekt, forklarer avdelingsleder på bygg- og anleggsavdelinga i Tana kommune, Øystein Somby-Solaas.

Han forteller at kommunen kjenner til at området kan være vanskelig å passere.

- Området ble stukket om samme dag, slik at løypa nå ikke går på iskanten, sier avdelingslederen.

Kommunale snøskutere

Tana har kommunale snøskutere som de ansatte i bygg- og anleggsavdelinga kan rykke ut med når de får meldinger fra publikum om løyper som ikke er gode nok.

- Vi følger hele tida opp og vurderer løypene. Samtidig er vi avhengig av meldinger fra brukerne om det skulle dukke opp noe. I fjor, for eksempel, fikk vi tilbakemelding fra lensmannen om at stikkene burde stå tettere i en av traseene. Da kjørte vi ut og satte opp flere stikker, forteller avdelingslederen.

- Det er ikke så veldig ofte vi må ut, men når vi må det er det en fin jobb – i alle fall når været er godt, medgir Somby-Solaas.

Kun én er stengt

Snøskuterløypene i Tana åpnes fortløpende. Senest fredag ble ei løype åpnet. Nå er det kun løype 13B, som går fra Austertana til Stjernevann, ved kommunegrensa til Berlevåg, som fortsatt er stengt.

- Den vil bli åpnet så snart som mulig. Grunnen til at vi ikke har åpnet den ennå er at det har vært en del fokksnø og dårlig vær, sier avdelingslederen.

Artikkeltags