Skuffet Wenche klappet for Svein

Av
Artikkelen er over 11 år gammel

VADSØ: – Klart jeg er skuffet, sa Wenche Pedersen etter å ha tapt Arbeiderpartietes ordførerkamp knepent med to stemmer.

DEL

(Finnmarken) Kveldens korteste klem og et raskt håndtrykk. Slik gratulerte taperen Wenche Pedersen vinneren Svein Dragnes etter at resultatet av ordførerkampen var avgjort.

Både dramatikk og spenning preget nominasjonsmøtet i Vadsø Arbeiderparti.

Ved halv nitiden i går kveld var det klart at partiets neste ordførerkandidat heter Svein Dragnes. Med 50 stemmer mot Wenche Pedersens 48 ble nominasjonen avgjort. Så tok møtet en pause i 14 dager.

Hvem som blir Arbeiderpartiets varaordførerkandidat er et åpent spørsmål. Med en mann på topp må det være en kvinne som nummer to. De to øverste kvinnene på nominasjonskomiteens liste, Wenche Pedersen og Ann-Rita Hammer, vil ikke.

Trakk seg

Rolf Dikkanen, som hadde lansert utfordreren Svein Dragnes, hadde ikke forberedt seg på seier og hadde ingen varaordførerkandidat klar. Det burde valgkomiteen tenkt på, mente han.

Valgkomiteen holdt et kort møte, konkluderte med at de hadde gjort sin del av jobben, med å foreslå Wenche Pedersen som ordførerkandidat og Arne Pedersen som varaordfører. Så trakk de seg fra det videre nominasjonsarbeidet.

Tenkepause

Fra salen kom det forslag om Beate Aronsen som varaordførerkandidat. Aronsen hadde bestemt seg for ikke å ta gjenvalg til bystyret. Hun ba om fem minutters betenkningstid, konsulterte ektefellen Gunnar og sa deretter ja.

– Hvis partiet vil, stiller jeg meg til disposisjon, sa Aronsen.

Opphetet

Skuespiller Ellen Zahl Jonassen, som sto på nominasjonskomiteens 13. plass, trakk seg som følge av at Wenche Pedersen ble vraket. Dermed brygget det opp til diskusjon rundt lojaliteten til partiet, foran enkeltpersoner.

En opphetet diskusjon ble så vidt avverget ved at nominasjonsmøtet bestemt seg for å ta en pause på 14 dager. Ny valgkomité ble valgt og valget av varaordførerkandidat utsatt.

Les mer om det spennende nominasjonsmøtet og hva som skjedde etterpå, i lørdagsavisen.

Artikkeltags