Skriver om datterens selvmord

Cappelen Damm presenterte tirsdag årets høstliste. Stortingsrepresentant Olav Gunnar Ballo skriver bok om sin datters tragiske død.

Cappelen Damm presenterte tirsdag årets høstliste. Stortingsrepresentant Olav Gunnar Ballo skriver bok om sin datters tragiske død. Foto:

Artikkelen er over 10 år gammel

Stortingsrepresentant Olav Gunnar Ballo (SV) fra Alta skriver bok etter at datteren tok sitt eget liv i mars i år.

DEL

(Finnmark Dagblad) For første gang forteller stortingsrepresentant Olav Gunnar Ballo (SV) om sorgen og bearbeidelsen av sorgen etter at datteren Kaja tok sitt eget liv 28. mars.

Ikke ferdig

Boka kommer en gang i høst på Cappelen Damm, men den er ennå ikke helt ferdig.

Ballo har avslått alle forespørsler om intervjuer om hvordan han opplevde tiden etter datterens død. Når forteller han om det på sine egne premisser.

– Etter begravelsen skjønte jeg at sorgen måtte bearbeides dersom jeg skulle komme videre med mitt eget liv. Å skrive om det hjelper mye i sorgprosessen, sa han da forlaget presenterte sin høstliste tirsdag.

Ikke tabu

– Mange mener det er for tidlig, men mange av disse har allerede spurt meg om å kommentere opplevelsen. Men jeg vil heller skrive om det enn fortelle om det i Dagsrevyen eller magasinet i Dagbladet, sier han.

Han sier at sorg ikke må være noe tabuemne, og understreker at boka er skrevet i respekt for datteren og ikke utleverer henne på noen som helst måte.

Noe mer ønsker han ikke å si før boka kommer ut. (ANB-NTB)

Artikkeltags