Dansken Sören Nissen ble vinner av årets Skaidi Xtreme. Han vant også i fjor.

– Det var et press å vinne, og det var superkult å slå en som er best i verden i mountain bike, som Karl Platt er, sa Sören Nissen etter målgang og etter å ha slått Platt som er fra Tyskland.

Gir skryt

Om løypa sier Sören Nissen:

– Den var helt helt ideel. Jeg må gi skryt til Odd Peder (Wang-Norderud, arrangør), Susanne (Daae, medarrangør) og de andre.

Lars Granberg ble nummer tre og beste nordmann.

Før løpet var taktikken klar:

– Jeg og Lars var enige på forhånd at skulle vi slå Platt, så måtte vi kjøre knallhardt fra start. Det gjorde vi, og løpet ble åpnet opp etter 15-20 kilometer, og etter det hadde jeg kontroll for Karl Platt.

– Var det hardere i år?

– Det var nok hardere. Det hadde regnet mye, løypa var teknisk krevende og det var tungt underlag.

Kommer tilbake

Sören Nissen sier dette om hvorfor han kom tilbake i år:

– Det er en helt spesiell atmosfære her sammenlignet med det som vi normalt i Alpene. Dette arrangementet er helt genialt, og det kan bli enda større, sier Sören Nissen som lover å komme tilbake.

– Det tror jeg helt sikkert. Det er et så flott arrangement her, og fantastiske mennesker som står bak dette, sier han.

Tyske Karl Platt ble altså nummer to lørdag.

– Det var veldig hardt og jeg måtte kjempe for hver kilometer. Jeg prøvde løypa fredag og trodde det skulle bli lettere, men regnet gjorde det vanskelig. Det var glatt, men vi hadde det artig og publikum hadde det artig, sier Platt som med dette avsluttet sesongen.

– Dette var mitt siste ritt i år, og jeg var ikke helt i topp form her. Sören var bedre enn meg i dag, sier han.

Beste norske

Lars Granberg ble altså nummer tre.

– Jeg var med i fjor, og det var mye hardere i år. Jeg var med de to i tet en stund, men måtte bare la dem gå. Uansett er jeg fornøyd med å være beste norske, sier Granberg.

Daniel Boberg Leirbakken fra Burfjord ble beste lokale sylkist i eliteklassen for menn med en 4. plass, én plassering bedre enn i fjor.

– Plasseringen er bra, men kroppen var ikke helt i lage i dag, sier Daniel Leirbakken.

– Jeg syklet tre ritt i Saariselkä forrige helg, og satt nok fortsatt i kroppen. Å bli nummer fire her, og beste lokale, er jo artig. De to beste er begge i verdenstoppen, de er gode syklister, sier Daniel Leirbakken.