Sjekk denne rekordruggen!

KJEMPERUGG: Morten Hvam med kjempefangsten - en torsk på 41,72 kg og 147 cm lang.

KJEMPERUGG: Morten Hvam med kjempefangsten - en torsk på 41,72 kg og 147 cm lang. Foto:

Av
Artikkelen er over 6 år gammel

Morten satte ny norges- og europarekord.

DEL

(Finnmark Dagblad) Sammen med tre kompiser fra Østforld har Morten Hvam vært på fiskeferie på Fiskarboden i Sørvær ytterst på Sørøya i Finnmark. Allerede på den første turen fikk Morten kjempenappet.

– Vi hadde vel fisket i noen timer, og hadde allerede dratt inn endel fisk. Brått kjente jeg at det hogg i stanga, og det raste ut 40 meter med snøre omtrent med det samme. Deretter forsvant det mange ganger flere meter på midre utras. Da forstod jeg at dette var en skikkelig sværing, sier Hvam til Nordlys.

Tatt på 35 meters dyp

Han kjempet med fisken i en 10-12 minutter før han fikk den ombord i båten. Utstyret var en 600 grams Svenskpilk, og fisken ble tatt på 35 meters dyp.

– Fisken ble tatt på stedet Kveitegrunn, ca. 25minutters kjøring ut fra Fiskarboden Jakt og Fiskecamp, forteller kompis og kjentmann Odd Larsson.

147 cm lang

Larsson forteller at de veide fisken da de kom tilbake på land. Den eksisterende norges- og europarekorden var på 41 kg og ble satt i Olderfjorden i Troms.

– Vi veide fisken inne på Sørvær fiskemottak, og den nye norske- og europarekorden lyder nå hele 41,72 kg. Fisken var 147 cm lang, og hadde et rundmål på hele 114 cm.

Ikke første gang

Dette er imidlertid ikke første gang Morten Hvam tar storfisk på dette stedet.

– Det morsomme er at jeg tok jo en rugg på 36,74 kilo her i fjor. Med den ble jeg kåret til vinner av størst torsk i bladet ALT om Fiske i Norge. Så dette er tydelig et skikkelig lykkested.

Hvam forteller at han ikke komme til å spise fisken, men bilde skal det bli.

– Denne skal jeg få laget en plakat av - i full størrelse - som skal få henge på veggen hjemme.

Artikkeltags