Sier nei til en ny periode

Artikkelen er over 11 år gammel

Etter stor suksess som «sommerby-ordfører» i Nordkapp har Tore Fosse (SV) nå bestemt seg for å takke nei til å være SVs ordførerkandidat ved høstens valg.

DEL

(Finnmark Dagblad) – Jeg har vært i tenkeboksen en stund, men jeg har nå bestemt meg for at jeg vil prioritere familien og den jobben jeg har som kulturarbeider i Nordkapp, sier Fosse.

Varaordfører

Han har vært med i lokalpolitikken i Nordkapp i to perioder. I den siste perioden har han også vært varaordfører i kommunen, og han fikk prøve seg som ordfører i en lengre periode i forbindelse med at ordfører Ulf Syversens (Ap) sykemelding. Ikke minst markerte Tore Fosse seg i forbindelse med kåringen av Honningsvåg som Norges sommerby, men han sto også på som en opplagt og positiv ordfører i mange andre sammenhenger. Det resulterte i at han av enkelte lansert som en het kandidat til ordførervervet i neste kommunestyreperiode.

Småbarnspappa

Slik blir det ikke. Tore Fosse innrømmer at han har vært i tenkeboksen en god stund etter at han fikk forespørselen om å være SVs ordførerkandidat for kommende periode, men han landet på et nei. Etter to perioder i lokalpolitikken, har han bestemt seg for å prioritere familie og jobb. Ikke minst det at han ble småbarnspappa igjen like før jul i fjor, har bidratt til en slik beslutning.

– Som topp-politiker har du ingen ni til fire jobb. Jeg har bestemt meg for at jeg nå vil prioritere familien og jobben som kulturarbeider, sier han.

For Tore Fosse innbærer kulturarbeiderjobben at han har ansvar for Nordkappfestivalen og Fylkeskulturmønstringen i UKM som skal arrangeres i Nordkapp de neste årene. Han leies også inn som produsent for Nordkapp Filmfestival.

– Dette er kulturjobber som jeg ønsker å prioritere på heltid, sier han. Tore.

Fortsetter jakten

Tone Lorentzen, leder for nominasjonskomiteen i SV, beklager at Tore Fosse takker nei til en ny periode.

– Vi skulle gjerne hatt ham som vår ordførerkandidat, men samtidig har jeg stor forståelse for det valget han har gjort, sier hun.

SV i Nordkapp fortsetter nå jakten på partiets ordførerkandidat.

– Vi ønsker å få dette spørsmålet avklart først, og vi har flere gode kandidater. Foreløpig er vi i startfasen når det gjelder arbeidet med nominasjoner for kommende valg, sier hun.

Artikkeltags