Gå til sidens hovedinnhold

Seiler opp som ny ordfører

Artikkelen er over 11 år gammel

Gunn Marit Nilsen (45) er den heteste kandidaten til ordførervervet i Båtsfjord. Hvem vil du ha som Båtsfjordordfører? Diskuter her!

(Finnmarken)

Dermed kan Båtsfjord få sin første kvinnelige ordfører siden 1991.

Torsdag skal Høyres partigruppe i Båtsfjord i møte med Frp og Senterpartiet, for å finne en arvtaker til Frank Bakke Jensen, som fra høsten av er fersk stortingspolitiker.

Andre kvinne

Etter det Finnmarken vet, vil Høyre på dette møtet lansere sin egen Gunn Marit Nilsen som ordførerkandidat. 45-åringen, som i dag er selvstendig næringsdrivende og bestyrer på Vinmonopolet i Båtsfjord, ønsker overfor Finnmarken ikke å bekrefte at hun er aktuell som ordførerkandidat.

– Du får vente til etter torsdagens møte med Frp og Senterpartiet, sier Gunn Marit Nilsen.

– Men er vervet som ordfører en jobb du kunne tenke deg?

– Jeg skjønner at du spør, sier en lattermild Nilsen.

– Men vi skal som sagt ha et møte på torsdag, og jeg vil ikke uttale meg før etter det møtet, sier Gunn Marit Nilsen.

Nilsen er inne i sin tredje periode som kommunestyrerepresentant for Høyre i Båtsfjord, etter å ha vært borte fra politikken noen år. Skulle flertallet i kommunestyret velge Nilsen som ny ordfører, vil hun bli den andre kvinnelige ordføreren i Båtsfjords historie. Aslaug Eriksen (Ap) var ordfører i en kort periode på begynnelsen av 90-tallet.

Vil ikke bekrefte

Etter mye fram og tilbake, ser altså ordførerkabalen i Båtsfjord nå ut til å gå opp. Varaordfører Anne Grethe Strandheim ble i utgangspunktet utpekt som Frank Bakke Jensens naturlige etterfølger, men hun signaliserte tidligere denne uken at hun ikke ønsket å stille til valg av private årsaker.

Siden ordføreren må være medlem av formannskapet, vil Gunn Marit Nilsen overta Frank Bakke Jensens plass her.

Frank Bakke Jensen selv ønsker ikke å kommentere saken ytterligere før etter torsdagens møte med Sp og Frp, og vil på spørsmål fra Finnmarken heller ikke bekrefte om Nilsen er en mulig arvtaker til ordførerkjedet.