På grunn av en feil på vinsjen til et av Sea King redningshelikoptrene er det innført restriksjoner på samtlige helikoptere av denne typen i hele landet. Det skriver NRK Nordland, gjengitt av Avisa Nordland.

– Dette er alvorlig, og vi har innført midlertidige restriksjoner for bruk av vinsj, eller heis for å ivareta sikkerheten til vårt personell. Likevel tar vi risikoen dersom det er fare for liv, på tross av fare for oss selv, sier Oberst Charles Svensson ved luftoperativt inspektorat i Forsvaret til nrk.no.

Svensson sier at de jobber med å finne ut om feilen gjelder alle helikoptrene og sier videre at bruk av vinsj er en av de mest krevende formene for redningsoppdrag.

Røde Kors i Nordland har fått beskjed fra Hovedredningssentralen Nord-Norge om å øke beredskapen.

– Dette er et stort problem, for enkelte ganger må vi ha Sea King inn for å hente ned folk. Det kan dreie seg om et beinbrudd, eller folk som befinner seg i et svært ulendt terreng, sier områdekoordinatoren som mottar alarmen dersom noe skulle skje i Salten, sier områdekoordinator Bror Hemminghytt i Nordland Røde Kors til NRK.