Se den gigantiske redningen

Her setter det russiske giganthelikopteret den havarerte Sea Kingen på bakken på basen i Lakselv

Her setter det russiske giganthelikopteret den havarerte Sea Kingen på bakken på basen i Lakselv Foto:

Av
Artikkelen er over 6 år gammel

Russerne kom Luftforsvaret til unnsetning med et giganthelikopter, som søndag formiddag løftet 330. skvadronens Sea King tilbake til basen.

DEL

(Finnmarken) Etter litt forsinkelser med utreisetillatelse for det russiske giganthelikopteret Mi26, kunne Luftforsvaret søndag formiddag gjennomføre operasjonen med å transportere det havarerte Sea King-helikopteret tilbake til basen på Banak.

Helikopteret, som kommer fra Arkhangelsk i Russland, ankom lørdag kveld Lakselv, skriver Finnmark Dagblad.

Allerede lørdag kveld satt personell fra 330. skvadronen sammen med det russiske helikoptermannskapet for å briefe og planlegge operasjonen, som startet rundt klokken 10.30 søndag formiddag.

Reddet av russisk gigant

Transportoppdraget ble gjennomført av det russiske Federal State Unitary Enterprise "The 2nd Arkhangelsk United Aviation Division", og gikk tilsynelatende helt etter planen.

Sea King-helikopteret, som har en egenvekt på omkring 6,5 tonn, var uproblematisk for det russiske helikopteret Mi26, som er verdens største og kraftigste serieproduserte helikopter. Helikopteret har en løftekapasitet på omkring 20 tonn.

Det havarerte redningshelikopteret, som ble fraktet fra fjellet Divgagáisá (840 moh.), står nå plassert innenfor gjerdet på Banak flystasjon.

Redningshelikopteret hadde da stått på fjellet siden 11. desember, da det knakk understellet under landing i forbindelse med trening

Artikkeltags