Gå til sidens hovedinnhold

SAS-fly til Tromsø innstilt grunnet bemanningsproblemer

Artikkelen er over 3 år gammel

Flyet fra Arlanda skulle lande klokken 20.30, men er innstilt på grunn av mangel på crew.

[NORDLYS]: SAS-flyet skulle egentlig ta av fra Arlanda i Stockholm klokken 18.45 fredag, men det ble det ingenting av. Det opplyser Troels Karlskov, pressetalsmann i SAS.

– Innstillingen skyldes at det har vært en prekansellering som i dette tilfelle skyldes mangel på crew. Det er bransjeproblem som dessverre rammer SAS, men også våre konkurrenter, sier Karlskov til Nordlys.

700 kanselleringer

Innstillingen kom imidlertid i god tid før avgangen, opplyser han videre, slik at SAS fikk anledning til å booke om passasjerene.

– Kanselleringer betyr heldigvis ikke at våre passasjerer ikke kommer frem, men alle kanselleringer er beklagelige og vi gjør hva vi kan for å hjelpe våre passasjerer, sier Karlskov.

Fredagens kansellering er den siste i en lang rekke av innstilte SAS-ruter den siste tiden. Bare på de to siste månedene har flyselskapet sett seg nødt til å innstille over 700 flyginger. De fleste skyldes interne bemanningsproblemer blant piloter og kabinansatte, skriver Dagens Næringsliv.

– Ikke tilfredsstillende

Overfor avisen erkjenner SAS-direktør Lars Sandahl Sørensen at de ikke har lyktes med å finne nok personell til å betjene sommerprogrammet.

– Det har vært krevende og det er selvsagt ikke tilfredsstillende. Problemene tas på største alvor, og jeg er lei meg når vi ikke lever opp til forventningene, sier han til Dagens Næringsliv.

SAS innrømmer å ha solgt for mange billetter 

Kommentarer til denne saken