Gå til sidens hovedinnhold

Rock’n roll på arbeidsplassen

Artikkelen er over 17 år gammel

Etter slåsskamp på arbeidsplassen har de mest sentrale aktører i Midnattsrocken bedt politiet om beskyttelse mot hverandre. I anmeldelsene hagler det med beskyldninger.

(Finnmark Dagblad)

2. mars meldte Finnmark Dagblad at Fred Willy Persen trakk seg ut av Midnattsrocken. Grunnen Persen oppga var hans voldsomme arbeidspress, og behov for mer tid til å være pappa. Den siste utviklingen i saken viser at beveggrunnene var helt andre. I hans skriftlige oppsigelse står det at beslutningen er tatt som følge av umulige samarbeidsforhold mellom Persen og selskapets daglige leder, Lisbeth Slåttedal.

For tirsdag denne uka utstedte politiet forbud for Fred Willy Persen mot å oppsøke Midnattsrock-leder Lisbeth Slåttedal. Det skjedde etter at Slåttedal hadde politianmeldt Persen for fysisk vold på deres felles arbeidssted, i den samiske avisa Min Áigis lokaler i Lakselv.

Av Slåttedals anmeldelse av Persen framkommer det anklager om fysisk og psykisk vold, trusler og mulig underslag, har politiet bekreftet. Den sterkt fysisk funksjonshemmede Slåttedal har framlagt en omfattende legebeskrivelse av skader hun hevder å ha blitt påført av Persen.

Motanmeldelse

I går leverte Persen inn motanmeldelse av Slåttedal, med krav om at også hun skulle pålegges besøksforbud. Av Persens tolv punkts anmeldelse av Slåttedal framgår i stor grad de samme anklager om bruk av vold, trusler og andre alvorlige lovbrudd. Dessuten vil han ha henne anmeldt for ikke å ha meldt inn hans utmeldelse av Midnattsrocken til foretaksregisteret.

I tillegg ønsker Persen å saksøke henne og kreve økonomisk kompensasjon for de overgrep han mener å ha vært utsatt for. Persens advokat, Arnor B. Ilstad skriver i en e-post at han tror trusler om anmeldelse, privat straffesak og ærekrenkelsessak med oppreisingskrav, vil kjøle ned motparten.

Dramaet slutter ikke der, for nå vil Slåttedal anmelde Persen for datainnbrudd etter at noen har tatt seg inn på Midnattsrockens hjemmeside og stengt den.

Personstrid

Striden i Midnattsrocken DA framstår som en bitter personstrid. Konflikten, som kan ende i retten om noen måneder, har sine pikante sider. De tidligere rockevennene var samboere i høst.

- Jeg håper virkelig ikke at dette betyr slutten for Midnattsrocken. Dette er en sak mellom meg og Slåttedal. Dette er en offentlig, privat skittentøyvask, sier Persen som mener konflikten bunner i en kombinasjon av uenighet om formelle og forretningsmessige ting og personlige forhold.

- Jeg tror ikke dette får betydning for Midnattsrocken, sier Lisbeth Slåttedal, som i kveld møter den øvrige ledelsen i Midnattsrocken for å jobbe videre med sommerens arrangement.

- Jeg forholder meg nå til at påtalemyndigheten og advokat gjør sin jobb, sier Fred Willy Persen, og det er Slåttedal enig.

Etter hva Finnmark Dagblad erfarer fortsetter begge parter sitt arbeidsforhold i markedsavdelingen til Min Áigi, uten at det foreligger løsning på hvordan det skal gjøres rent praktisk, siden politiet har pålagt Persen å holde seg unna Slåttedal, som nå er sykemeldt.