IS har påtatt seg ansvaret for terrorangrepet i Nice torsdag kveld, melder flere nyhetsbyråer.

Det var på IS' nyhetsbyrå Amaq at IS tar på seg ansvaret for lastebilangrepet, ifølge AP og Reuters.

Blomsterhav

Promenade des Anglais i Nice, hvor 84 personer ble drept og over 200 såret torsdag kveld, åpner igjen for trafikk og turister. Stemningen bærer tydelig preg av terrorangrepet, og blomsterhavet med støtteerklæringer vokser langs strandpromenaden.

LES OGSÅ: – Nå skal vi ut og legge ned blomster

LES OGSÅ: – Vi valgte tilfeldig å gå en annen vei. Da vi snudde oss, løp alle i panikk

Fredag var den populære strandpromenaden stengt grunnet det omfattende etterforskningsarbeidet, men lørdag åpner Promenade des Anglais igjen for trafikk, og stranden åpner for turister.

Frankrike er inne i en tre dagers landesorg for de 84 som døde i angrepet hvor Mohamed Lahouaiej-Bouhel (31) kjørte en lastebil inn en folkemengde under feiringen av nasjonaldagen.

Lørdag morgen ble ytterligere tre personer pågrepet i Nice, etter at én person ble pågrepet fredag. De pågrepne tilhører den mistenkte gjerningsmannens omgangskrets, opplyser politikilder til nyhetsbyrået Reuters. Også den mistenkte gjerningsmannens ekskone er tatt inn til avhør.

LES OGSÅ: Nordlendinger like ved angrepet i Nice: - En mann lå over et barn, som var drept

LES OGSÅ: Anne (53) fra Tromsø er i Nice: – De har bedt oss om å holde oss inne

President François Hollande satt lørdag morgen i møte med regjeringsmedlemmer for å diskutere videre sikkerhetstiltak. Samtidig arbeider etterforskere med å kartlegge motivet for angrepet, som fortsatt er uklart.

Kritisk skadd

Totalt ble 202 personer såret i angrepet. 50 av dem er tenåringer med alvorlige skader, og 25 personer holdes i kunstig koma på sykehus etter angrepet.

– Det er mange franskmenn blant ofrene, og også mange utlendinger fra alle kontinenter, og mange barn, mange små barn, sa Hollande. Minst ti av de drepte er barn.

Blant dem som kjemper for livet, er 13 år gamle Sherine som ligger på barnesykehuset i Nice. Hennes tvillingbror ble knust i møtet med lastebilen.

– De identifiserte ham ved hjelp av T-skjorta. Han var ugjenkjennelig, sier Sherines kusine Malika Zenatti. Også 13-åringens mor ble drept i angrepet.

Et annet offer er 27 år gamle Timothe Fournier fra Paris. Han ble drept etter å ha dyttet sin gravide kone unna lastebilen, forteller kusinen Anais.