Refset Ságat fra kommunestyrets talerstol

BEKLAGET: Mona Skanke (Ap) benyttet anledningen til å beklage avisen Ságats oppslag (innfelt) under torsdagens kommunestyremøte.

BEKLAGET: Mona Skanke (Ap) benyttet anledningen til å beklage avisen Ságats oppslag (innfelt) under torsdagens kommunestyremøte. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Mona Skanke (Ap) benyttet torsdagens kommunestyre til å refse oppslaget om «daukjøtt» om kommunalt ansatte i Porsanger.

DEL

(Finnmark Dagblad) Den samiske avisen Ságat omtalte onsdag 17. desember Arbeiderpariets budsjettforslag forut for dagens kommunestyremøte. Saken ble slått opp i avisen, med «Ap berger skolene, fjerner «daukjøttet».

Under kommunestyremøtet i Porsanger torsdag gikk Arbeiderpartiets Mona Skanke på talerstolen under orienteringsdelen av kommunestyremøtet. Her beklaget hun Ságat-oppslaget, og påpekte at ordet «daukjøtt» er noe som får stå for avisens regning.

Hun understreket at dette ordet ikke er noe partiet vil bruke på de ansatte i kommunen, og ga de ansatte ros for for bruken av dager og timer i forbindelse med budsjettprosessen.

– Vi hadde saken til gjennomlesing, men overskriften har Ságat satt på i ettertid, forklarte Skanke fra kommunestyrets talerstol.

Ságat svarer

Finnmark Dagblad har vært i kontakt med Ságats nyhetsredaktør Lars Birger Persen for en kommentar til refsen fra Mona Skanke.

- Det er riktig at representantene fra Ap aldri har brukt ordet «daukjøtt». Det er min og avisen Ságats tittel. Men de har sagt i intervju med Ságat, og har med i sitt budsjettforslag, at det er «overflødige oppgaver og stillinger» i Porsanger kommune i dag. Det som i en mer folkelig språkdrakt må kunne kalles «daukjøtt». Derfor min tittel, forklarer Persen til Finnmark Dagblad.

Nyhetsredaktøren sier videre at Ságat selvfølgelig ikke skjærer alle ansatte i kommunen over en kam:

- Også vi erfarer at det er mange dyktige, og hardt arbeidende ansatte i Porsanger kommune, understreker han.

Artikkeltags