FM-utsettelse kan bli kostbar

Illustrasjonsbilde. Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix.

Illustrasjonsbilde. Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix.

Av
Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

En utsettelse av slukkingen av FM-nettet kan medføre ekstrakostnader for radiobransjen på flere hundre millioner kroner hvert år, ifølge Digitalradio Norge. Tirsdag behandler Stortinget forslag om utsettelse.

Kostnaden for å drifte FM-nettet er på 200 til 250 millioner kroner i året, og det vil bli behov for store investeringer om FM skal drives lengre, skriver Kampanje.

– I tillegg til store ekstrakostnader ved å levere innholdet både på FM og DAB, ville det oppstått en rekke andre utfordringer, for eksempel at verken P4 eller Radio Norge har konsesjon for å drive videre på FM etter 2017, sier daglig leder Ole Jørgen Torvmark i Digitalradio Norge, et selskap NRK, P4-Gruppen og Bauer Media har opprettet for å sikre en smidig overgang til digital radio.

Etter planen starter slukkingen fra 11. januar 2017. Nettet skal stenges fylkesvis, først i Nordland, der alle FM-kanaler forsvinner samtidig. Deretter følger Møre og Romsdal og Trøndelag der NRK-kanalene forsvinner 8. februar, mens de kommersielle FM-kanalene blir borte fra 21. april. Etter planen er hele FM-nettet slukket i desember 2017.

Stortinget behandler tirsdag flere forslag om utsettelse eller stans i slukkingen av FM-nettet. (©NTB)

Artikkeltags