– Vi kan flytte til Porsanger om det er Forsvarets ønske

FLYTTER OM HAN MÅ: Bataljonssjef i 2. bataljon, oberstløytnant Bjørnar Eriksen, sier Porsangmoen og Hálkavárre skytefelt har glimrende fasiliteter. Det så han selv på nært hold i mars under øvelse «Joint Viking».Foto: Audun Braastad/Forsvaret

FLYTTER OM HAN MÅ: Bataljonssjef i 2. bataljon, oberstløytnant Bjørnar Eriksen, sier Porsangmoen og Hálkavárre skytefelt har glimrende fasiliteter. Det så han selv på nært hold i mars under øvelse «Joint Viking».Foto: Audun Braastad/Forsvaret

Artikkelen er over 3 år gammel

– Dersom det er Forsvarets ønske, så flytter vi fra Skjold til Porsangmoen. Det fastslår sjef for 2. bataljon, oberstløytnant Bjørnar Eriksen.

DEL

SKJOLD: Eriksen sier til Finnmark Dagblad mandag morgen at han også har fått med seg helgas nyhet om at bataljonen hans foreslås flyttet fra Skjold til Porsangmoen.

– Vi er veldig pragmatiske, vi som er yrkesmilitære. Vi løser våre oppdrag hvor vi får beskjed om å løse dem. Dersom det vedtas flytting til Finnmark og Porsanger, så flytter vi, sier oberstløytnant Bjørnar Eriksen til Finnmark Dagblad.

Få pendlere

Han er sjef for 2. bataljon med 160 ansatte og rundt 450 vernepliktige, som er inne til 12 måneders tjeneste i slengen. 2. bataljon står på beredskap hele tiden.

– De fleste av mine ansatte bor i boliger Forsvaret eier nær leiren. Bare 18 prosent av mine ansatte er pendlere. Det er egentlig overraskende lite, fastslår Eriksen.

Bataljonen hans bidrar dermed med betydelige skatteinntekter til Målselv kommune i Troms. Penger som i stedet vil trille inn i kommunekassa til rådmann Gunnar Lillebo i Porsanger, dersom bataljonen flyttes.

«Plasteret på såret»

Ordfører Helene Rognli i Målselv sitter naturlig nok ikke stille i stolen. Men da Finnmark Dagblad ringte henne ved lunsjtider mandag, hadde hun ikke tid for en kommentar.

– Jeg skal i et møte med generalinspektøren for Hæren akkurat nå. Jeg kan tidligst gi kommentarer tirsdag, sa hun.
«Plasteret på såret» til Målselv, skal man tro lekkasjene, er flytting av Alliert treningssenter fra Porsangmoen til Skjold. Ifølge nestkommanderende på treningssenteret, major Kjetil Hanssen, har senteret 8 stillinger, én av dem er vakant i dag.

Hanssen er nyvalgt leder i Porsanger Arbeiderparti, og sier han både som yrkesmilitær og lokalpolitiker er glad for at det blåser en positiv vind over Porsangmoen.

– Jeg tror Porsangmoen vil få en ny vår. Og da gjør det ikke meg noe, om min jobb forsvinner. Jeg har uansett karrieren bak meg, og skal nok alltids finne meg en annen stilling på Porsangmoen, frem til jeg blir pensjonist, sier Kjetil Hanssen.

Artikkeltags