Kvinne savnet fra asylmottak på Skoganvarre

Kjell Åge Andreassen driver akuttmottaket i Skoganvarre.

Kjell Åge Andreassen driver akuttmottaket i Skoganvarre. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

En kvinnelig beboer ved akuttmottaket på Skoganvarre i Porsanger er meldt savnet.

DEL

Politiet starter i dag etterforskning på Skoganvarre.

– Kvinnen i 20-årene ble meldt savnet til politiet klokken 14.17 søndag. Hun ble meldt savnet av ansatte på mottaket, forteller operasjonsleder Lars Jørgen Kleven ved Vestfinnmark politidistrikt til iFinnmark.

Han sier kvinnen hadde opplyst på lørdag at hun skulle besøke noen på en annen hytte på mottaket. Men hun skal ikke ha møtt opp på denne hytta.

– Har dere mistanke om at det har skjedd noe kriminelt med henne?

– Det har vi ingen holdepunkter for å tro. Politiet skal avhøre personer på mottaket i dag, å få etterretningsopplysninger om hun har sagt noe om hun har hatt planer om å forlate mottaket og dra et annet sted, sier Kleven.

Vet ikke hva som har skjedd

Kjell Åge Andreassen i Nord-norsk mottakssenter AS, som driver mottaket på Skoganvarre, sier de ikke vet hva som har skjedd kvinnen.

Vi aner ikke. Hun ble borte lørdag kveld, på en periode av døgnet hvor det er lite aktivitet her. Sødag ble vi klar over at hun var borte, forteller han til iFinnmark.

– Hva tror du har skjedd med kvinnen?

Hun kan ha gått et sted og ramlet og slått seg, og blitt liggende ute. Eller hun kan ha tatt bussen vekk fra Skoganvarre. Jeg vet ikke.

Andreassen sier at i prinsippet er asylsøkerne frivillig på mottaket, og kan dra  fra mottaket om de vil.

–  Vi avventer hva som skjer i løpet av dagen. Kommer ikke kvinnen til rette, melder vi fra til UDI. For da er hun i prinsippet ikke lenger asylsøker og i være lister på mottaket, og er ulovlig inne i landet, forklarer Andreassen.

Uvanlig

– Du har vært lenge i «asyl-businessen». Er det vanlig at asylsøkere plutselig «stikker av» fra et mottak?

Nei, det er veldig uvanlig. Men nå har vi jo en veldig uvanlig situasjon med svært mange asylsøkere. Vi har uansett varslet fra til politiet, og avventer hva deres etterforskning konkluderer med, sier Andreassen.

Artikkeltags