(Finnmarken)

Hjemmesida til Langfjordnes Bygdelag, www.langfjordnes.com, har hatt en eventyrlig økning i antall besøkende.

Kasserer i bygdelaget, Bente J. Aust i Alta, forteller at de begynte så smått med hjemmeside i august 2010.

– Vi tenkte at også vi skulle prøve oss på nettet, men hadde ikke tro på mange besøk. Hvem ville vel besøke sida til ei så lita bygd? Derfor trodde vi kanskje at den ville dø etter ei tid. Men det har så absolutt ikke skjedd. Besøkene har bare økt og økt. Hver av de siste fem månedene har vi hatt 10.000 klikk. Det er vi stolte av, sier Aust.

Det er hun som har ansvaret for hjemmesida sammen med Odd-Vidar Hansen i Berlevåg. Begge er de utflyttere med brennende hjerte for sin opprinnelige hjembygd. Aust og samboer Tore Wæraas bor på Langfjordnes flere måneder hver sommer.

Hva er det så som trekker så mange til langfjordnes.com? Der finner man både historikk og mye annet om bygda. Men mest av alt har de massevis av bilder, både historiske og andre. Mange av kommentarene går på bildene.

Aust opplyser at sida er spesielt populær blant folk med en eller annen tilknytning til Fjoran-distriktet i Gamvik kommune. Ellers har de besøkende både fra nær og fjern. Hun viser til at de har langt flere klikk enn Goggen i Hammerfest, som også har mange historiske bilder. Antall klikk i måneden er rundt 6600.

– Det er nesten ikke til å tro at vår side har flere brukere enn en av de mest populære sidene i Hammerfest, sier Bente J. Aust.