(Finnmark Dagblad)

Etter å ha blitt frastjålet smykker ringte Frp-politiker Claus Jørstad den mistenkte tenåringsgutten og truet med å klippe av ham fingrene hvis ikke smykkene ble levert tilbake.

I mai i år lånte Frp-politiker Claus Jørstad bort boligen sin til en kjenning som inviterte til en liten fest. Da Jørstad kom hjem dagen etter oppdaget han at flere smykker var fra fjernet fra bopelen.

Via andre fikk han mistanke om at en gutt i slutten av tenårene, som hadde vært innom festen, hadde tatt smykkene. Samme kveld ringte han gutten og ba om å få smykkene tilbake. Hvis ikke skulle han klippe av ham fingrene.

– Jeg fortalte gutten at jeg ville komme om en halvtime for å hente smykkene, sier Jørstad.

Fikk smykkene tilbake

Overfor Finnmark Dagblad sier Jørstad at det rant over for ham da smykkene var borte.

Smykkene er også levert tilbake, men ikke direkte fra tenåringsgutten.

– De har jeg fått via andre. Men av det jeg har hørt av andre er jeg sikker på at det er gutten som hadde tatt dem, sier han.

Anmeldte tilbake

Jørstad trodde saken var ute i verden, men guttens far valgte å anmelde Frp-politikeren. Dette synes Jørstad er uforståelig. Han hevder nemlig faren har kommet med minst like grove trusler tilbake.

Begge sakene ble imidlertid henlagt av politiet i Alta. Begge partene klagde til statsadvokaten, men kun anmeldelsen mot Jørstad har endt i tiltale.

– Jeg er overrasket over anmeldelsen, men også at kun saken mot meg går til retten. Akkurat nå avventer jeg bare rettsforhandlingene i januar, så får vi se hva som skjer, sier Jørstad.

Risikerer fengsel

Faren til tenåringsgutten er tilknyttet et kjent kriminelt miljø i Alta, men Finnmark Dagblad lyktes ikke å få en kommentar fra ham fredag.

Aktor i saken er Are B. Meedby. Han vil ikke kommentere hvilken straff han vil be om i tilfelle domfellelse, men opplyser at tiltalen Jørstad har mot seg normalt gir ubetinget fengselsstraff.

– Hvis det da ikke er helt spesielle formildende omstendigheter, sier han.