Gå til sidens hovedinnhold

TV2:- Sandberg ville holde turen hemmelig for sin fraseparerte kone

Artikkelen er over 3 år gammel

Fiskeriminister Per Sandberg (58) har stevnet statssekretær Line Miriam Sandberg (48) i forbindelse med parets skilsmisse. Sandberg lot være å varsle om Iran-turen fordi han tidligere hadde erfart at reise- og ferieplaner var blitt lekket.

Det melder TV2.

Per Sandbergs datter fra første ekteskap forsvarer faren.

– Det er ikke til å legge skjul på at han har gjort noen feil. Han burde fulgt rutiner og regler for varsling av reiser og bruk av jobbtelefon, og det har han også innrømmet og beklaget. På den andre siden vet jeg hvorfor han valgte å gjøre som han gjorde, og det har jeg også forståelse for, sier datteren Charlotte Kjær Sandberg (34) til TV 2.

Sandberg har blitt anklaget for å ha satt den nasjonale sikkerheten i fare ved å ta med seg jobbtelefonen til Iran, fordi mobilen kan ha blitt hacket.

Det skriver Nordlys.

Datten: - Hans sjefer er informert

Datteren forteller til TV2 at faren måtte skrinlegge de opprinnelige planene om å reise på ferie til Tyrkia, på grunn av uenighet mellom ham og Line Miriam Sandberg (48), som er statssekretær for Frp i helsedepartementet.

– Hele Tyrkia-turen ble kansellert, og Bahareh og min far bestemte seg for å reise til Iran i stedet, sier hun til TV2.

Ifølge datteren kjenner både statsminister Erna Solberg (H) og Frps partileder Siv Jensen til at Sandberg lot være å varsle om ferieplanene fordi han ville unngå at de ble lekket til media eller andre ved at hans ekskone fikk kjennskap til planene.

– Hans sjefer er informert om situasjonen, og vet godt hva som foregår, sier hun til TV2.

Kan bli rettssak

Per Sandberg og Line Miriam Sandberg tok ut separasjon i april i år, men etter det TV2 kjenner til kan det bli flere rettssaker mellom det som nå er statsråden og statssekretæren i Solbergs regjering.

Charlotte Sandberg tror også at faren selv vil velge å gå av som statsråd:

– Personlig tror jeg ikke dette kommer til å ende med mistillitsforslag. Jeg tror derimot det er en stor sjanse for at han velger å gå av selv på grunn av familiesituasjonen, og at grensen er nådd i forhold til medias jakting, og hvordan de påvirker andre enn bare han selv, sier hun til TV2.

 

Kommentarer til denne saken