(Finnmark Dagblad)

Kjæresteparet Susann Morf og Stephan Meister fra Zurich startet sin ferd fra Sveits til Nordkapp 4. august. Etter fem uker på veien rullet de onsdag ettermiddag inn til Hammerfest. Etter en overnatting i Hammerfest, satte paret kursen mot Honningsvåg og Nordkapp.

– Vi gjør dette for at vi har lyst til å se vakre Norge. Og opplevelsen har absolutt svart til våre fortventninger. Vi har tatt det med ro på vår lange ferd mot nord, og har hatt en flott ferie. Nordmenn er veldig gjestfrie, sier Stephan Meister som forteller at han har eid kjøretøyet i ti år.

På strøm

Kjøretøyet kalles Twike og er ifølge eieren en mellomting mellom sykkel, motorsykkel og bil. Det finnes 850 slike doninger rundt om i verden. De fleste er i Sveit og Tyskland. Twike går på strøm og kjører 150 kilometer før den må lades opp igjen. Ladetiden er på to-tre timer. Toppfarten er på 90 kilometer i timen. Tidligere ble Twike produsert i Sveits, men for 6 år siden overtok tyske produsenter. I dag finnes det 850 slike farkoster, de fleste ruller rundt i Sveits og Tyskland.

Ifølge Stephan Meister finnes det to Twike i Norge. En i Asker og én i Verdal. Begge har fått besøk av sine sveitsiske venner.

– Vi har benyttet anledningen til å besøke de norske eierne av Twike. Det er alltid hyggelig å møte andre eiere av den spesielle farkosten, smiler Meister.

Kjæresteparet synes det er flott å kunne reise Europa på langs på en miljøvennlig måte. De er fascinert over den flotte naturen Norge kan by på.

– I tillegg har vi vært utrolig heldig med været. Jotunheimen var utrolig vakker. Det samme kan vi si om Lofoten. Dere er heldig som bor i et så vakkert land, sier Susann Morf.

Hurtigruta

Kjæresteparet skal ta Hurtigruta fra Honningsvåg til Bergen, deretter venter mange mil på veien med sitt spesielle kjøretur, før de er hjemme i Sveits.

– Vi har hørt mye fint om Hurtigruta. Det skal bli spennende å oppleve Norge langs kysten. Hurtigruteturen er noe vi virkelig ser frem til, sier Susann Morf og Stephan Meister.