(Finnmark Dagblad)

– Men ikke uten hjelp, understreker ordføreren, og sender en hilsen til mannen fra teknisk drift som bisto under snekringen.

Natt til lørdag har ukjente gjerningsmenn revet overende deler av gjerdet som omslutter lekeplassen i Hammerfest sentrum. Deretter har de røsket opp en politibil av tre som sto i sanden og kastet den på havet.

– Dette er hærverk som det kreves mye fysisk kraft for å utføre. Jeg fatter bare ikke at det går an, sier Jakobsen.

Han oppdaget hærverket lørdag morgen når han kom på jobb. Men planene om å få unna kommunalt papirarbeid måtte vike for godt, gammeldags snekkerarbeid.

– Vi begynte vel i sekstiden på morgenen. Fire timer senere var det reparert. Da hadde også observante drosjesjåfører funnet politibilen i sjøen og plukket den opp. Den mangler et hjul. Kanskje noen av leserne har sett det, spør Jakobsen.

Pøblene har samtidig tatt seg bryet med å flytte på veiskilt fra kjørebanen og inntil husveggene. Dette er skilt som står montert på en svært tung betongkloss.

– Dette er åpenbart energisk pøbel. Tenk om de kunne bruke energien på konstruktive ting i stedet for dette. Nei, jeg skjønner faktisk ingenting, sier en hoderystende ordfører.

Drosjesjåfør Trond Fjær forteller til Finnmark Dagblad at han med selvsyn observerte fire-fem ungdommer som flyttet på skiltene.

– De omregulerte alt. Hadde det kommet en trailersjåfør som er ukjent med forholdene, hadde dette kunnet gått galt. Bandittstreker, sier han.

Hammerfest politistasjon har mottatt anmeldelse på hærverket.

– Foreløpig har vi ingen indikasjoner på hvem som står bak. Men saken vil bli etterforsket på vanlig måte, sier operasjonsleder Per Holmvik.