Ofret ukelønn for skadet fugl

Artikkelen er over 12 år gammel

Tre unggutter fra Lakselv fant en skadet fugl i Lakselv sentrum. - Veterinæren tok seg godt betalt, hevder de.

DEL

(Finnmark Dagblad) De gode dyrevennene ville bare redde det skadde fuglen, men overraskelsen ble stor da de måtte betale rundt 350 kroner for å la veterinæren se på fuglen.

- Er regningen på 350 kroner betalt?

- Hvordan skal vi klare å dekke utgiften. Det er masse penger, når vi ikke har jobb en gang.. For meg er det tre-fire ukelønner. Det blir kanskje ukelønna vi må ofre, undrer Kay-Roger Korslund.

Historien startet da Joakim Jessen Eilertsen (13 år), Kay-Roger Korslund (13 år), Pål-Sander Mathisen (12) kom over noe som de først trodde var en isbit som delvis lå skjult under en bil.

- Men da vi så det rørte på seg viste det seg å være en fugl. Vi klarte å lirke den fram. Den hadde et lite kutt på vingen, nok til at det gjorde vondt å fly, sier Kay-Roger.

- Ville bare redde den

På Torgsenteret fikk guttene tak i en eske som de oppbevarte fuglen i. Der fikk de vite at det sannsynligvis er en snapper.

- Vi synes dyrlegen måtte få se på den, derfor kjørte Kay-Rogers pappa hos dit. Etter ti minutter der, ville dyrlegen ha 350 kroner for jobben, sier Joakim.

- Det er litt urettferdig at vi må betale for en ti minutters sjekk, på en fugl som vi bare synes synd på. Vi ville jo bare redde den. Når vi ser andre dyr som er skadet kommer vi ikke til å prøve å redde dem igjen.

En pris

Veterinar Silje Eiane, ved Lakselv dyrelegesenter, forteller at det er en pris på konsultasjon for dyr. Uansett hvilket dyr man bringer med seg, alt fra hund, kanin eller ville fugler. Det er klart at tar man dyr med til veterinær er det en kostnad ved det. Men i det her tilfellet tok jeg under det som er vanlig grunnhonorar, og det blir ofte gjort når det er ville dyr.

Hun forteller at finner noen et skadet dyr, slik som her, må man vurdere dette i hvert tilfelle.

- I dette tilfelle anbefalte jeg ingenting, men guttene ville ha fuglen hjemme hos seg noen dager for å se hvordan det gikk.

Artikkeltags