Ny lokalavis i Vadsø

Foto:

Artikkelen er over 11 år gammel

VADSØ: Fra august av får Finnmarken en konkurrent i Vadsø. Bak prosjektet står næringsdrivende i byen. Avisa Varangeren er planlagt å komme ut en gang i uka.

DEL

(Finnmarken) I motsetning til Finnmarken som dekker hele Øst-Finnmark, skal Varangeren konsentrere seg om Vadsø og litt Nesseby. I en pressemelding heter det at ambisjonen er at Varangeren skal bli en nær og tett lokalavis i og for Vadsø og vadsøfolk landet rundt.

Onsdag 9. mai blir den første generalforsamlingen i det nye selskapet avholdt og Torbjørn Steinar Nordgård (bildet) ventes valgt til den første styreleder. Inntil videre blir Nordgård også daglig leder for den nye lokalavisen. Nordgård solgte seg nylig ut av Kongsfjord Havbruksselskap AS. I den anledning antydet han at noe nytt måtte han finne på, selv om han blir alderspensjonist neste år.

Første utgave er planlagt å komme ut i forbindelse med Vadsødagene i august. Det nye selskapet Varangeren AS ser ikke bort ifra at avisen på litt sikt kan komme ut to ganger i uken. Det er inngått en trykkeavtale med Sør-Varanger Avis i Kirkenes om trykking av nykommeren.

Bak det nye avisselskapet står et stort antall næringsdrivende i Vadsø som samlet innehar aksjemajoriteten i Varangeren AS. Også Sør-Varanger Avis AS har takket ja til invitasjonen om å bidra på eiersiden. Det samme har Østhavet AS i Vardø.

Lokalavisen Varangeren blir lokalisert i 2. etasje i Strandgata 1.

Artikkeltags