North tror på funn

Erik Karlstrøm.

Erik Karlstrøm. Foto:

Artikkelen er over 8 år gammel

Oljeselskap fra Finnmark mener det er 50 prosent sjanse for funn i selskapets første letebrønn.

DEL

Samtidig forbereder North Energy emisjon. 21. januar blir det etter alt å dømme klart for å slippe nye aksjonærer til. Det altabaserte oljeselskapet har valgt å avholde ekstraordinær generalforsamling på Rica Victoria i Oslo for å gjennomføre emisjonen mest mulig effektivt. Målet er å få inn minst 350 millioner kroner fra norske og utenlandske investorer.

50/50

Deretter skal selskapet i gang med leteboring på Haltenbanken nordvest for Trondheim.

Administrerende direktør Erik Karlstrøm anslår overfor Altaposten en oppsiktsvekkende høy funnsannsynlighet.

– Om 14 dager begynner vi å bore i lisens 433 på Haltenbanken, med britiske Centrica som operatør. Det er tidligere funnet hydrokarboner rundt denne lisensen, og vi regner med at der er over 50 prosent sannsynlighet for funn, sier Karlstrøm til avisa.

Åsgard B

Da Eni gikk igang med den første letebrønnen på Goliat, anslo selskapet funnsannsynligheten til 30 prosent. Det var et overraskende høyt anslag. Erfaringene fra oljenæringen viser at de store oljefeltene blir oppdaget der risikoen er stor.

Karlstrøm sier til avisa at feltet trolig inneholder kondensat og at nærheten til Åsgard gjør det relativt enkelt å koble et eventuelt drivbart funn til Åsgard B-plattformen.

Artikkeltags