Norsk og svensk nødnett skal kobles sammen

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Norges landsdekkende nødnett skal kobles sammen med det svenske Rakel-nettet. Samarbeidet skal styrke og forenkle arbeidet ved kriser og ulykker, opplyser Justis- og beredskapsdepartementet.

DEL

Sammenkobling av nødnettene bidrar til at brukere fra blant annet politi, brannvesen og helsetjenesten i både Sverige og Norge får mulighet til å ta med seg radioterminalen ved innsats i nabolandet og kan kommunisere sammen.

– Vi står ovenfor internasjonale utfordringer hvor samarbeid er viktig for å forebygge og håndtere kriminalitet og andre hendelser. Ved å legge til rette for god kommunikasjon letter vi samarbeidet med Sverige og øker beredskapen i grenseområdene, sier justis- og beredskapsminister Anders Anundsen (Frp), i en pressemelding fra Justis- og beredskapsdepartementet fredag.

Onsdag 16. november skal sammenkoblingen testes ut i en norsk-svensk øvelse i Trøndelag og Jämtland.

Arbeidet med å koble sammen de to nasjonale nettene er et utviklingssamarbeid mellom norske Direktoratet for nødkommunikasjon (DNK) og svenske Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB) og er en del av det EU-støttede programmet ISITEP. (©NTB)

Artikkeltags