Munter Wenche Pedersen etter valgseieren: «Nå blir det grei skuring å vinne ordførervalget»

VANT SOLEKLART: Wenche Pedersen ble med klar margin valgt som Vadsø Aps ordførerkandidat. Sidemannen her, Willy Pedersen, ble klappet inn som varaordførerkandidat.

VANT SOLEKLART: Wenche Pedersen ble med klar margin valgt som Vadsø Aps ordførerkandidat. Sidemannen her, Willy Pedersen, ble klappet inn som varaordførerkandidat. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

(Finnmarken) Wenche Pedersen var i det spøkefulle hjørnet etter at hun utklasset rivalen Bernt-Aksel Jensen, og ble klappet inn som Vadsø Aps ordførerkandidat mandag kveld.

- Det sies, og kanskje med rette, at det er særdeles vanskelig å bli valgt som Vadsø Arbeiderpartis ordførerkandidat. Så derfor bør det jo bli grei skuring å vinne ordførervalget neste høst, sa Pedersen, til unison latter fra det godt besøkte medlemsmøtet.

Ny valgvri

Vadsø Ap prøver seg med en ny vri foran neste års kommunevalg. Nå forhåndsnomineres ordføreren og varaordføreren, før det ordinære nominasjonsmøtet senere i år tar stilling til den samlede lista foran valget 2015.

Nominasjonskomiteen innstilte på duoen Wenche Pedersen og Willy Pedersen. Valget endte med en klar seier til Wenche Pedersen, som duellerte mot Bernt-Aksel Jensen.

Varaordførerkandidat Willy Pedersen ble valgt uten motkandidat. Ingen stemte imot. Én stemte blankt.

54 banket 21

Det var 75 stemmeberettigete tilstede i møtesalen på Vadsø fjordhotell.

Valget, som ble gjort skriftlig, endte med at Wenche Pedersen fikk 54 stemmer, mot Bernt-Aksel Jensens 21.

Klar i talen

Ordførerkandidat Wenche Pedersen sa seg rørt og ydmyk i takketalen.

- Vi står foran store utfordringer, både i kommunen og i hele regionen. Vi må være dristige og tøffe, mane til samarbeid med andre kommuner og ikke minst søke å få fram politikken vår, sa Pedersen, som umiddelbart etter talen ble utsatt for en solid klem fra Bernt-Aksel Jensen.

- Gratulerer med valget, og lykke til, sa Jensen med et varmt smil mot damen som få minutter før ble valgt med et stort flertall.

Mer om valget, reaksjonene og tankene om veien videre for Vadsø Ap leser du i onsdagens papiravis.

Artikkeltags