(Finnmark Dagblad)

RETT FØR popikonets fysiske død kom han til Anette i en drøm og viste scenarioet utenfor hans hus, med ambulanse, røde lys og hærskaren av mennesker som hadde samlet seg utenfor i forbindelse med hans comeback. Så hørte hun hans stemme formidle at hun skulle arve ham og sende budskapet til alle verdenshjørner. Nå er boka ute på verdensveven, men utgis også i papirform.

SJELENS SPRÅK. – You are going to inherit my entire fortene, and you have to broadcast it to all corners of the world, sa han til meg. For språket var selvfølgelig engelsk. Kanaliseringer kommer på engelsk og kan sees på som sjelens språk, smiler Anette (49), som om slike opplevelser er den naturligste ting i verden.
Det rare er at Anette liksom aldri var en typisk Michael Jackson-fan. Visstnok fikk hun med seg konserten hans på Valle Hovin i 1997, men det var helt tilfeldig. Eller var det nå det? Før den underlige drømmen i 2009 var Anette overbevist om at det var mer eller mindre tilfeldig. I dag, derimot, snart fem år seinere, tenker hun at de to har vært forbundet all tid. Åndelig.

EN STERK OPPLEVELSE. Halve kroppen hennes føltes død?da Anette våknet 25. juni 2009. Hele høyre siden var nummen, hun fikk liksom ikke kontakt med den.
– Jeg hadde ingen anelse om hva drømmen betydde da jeg våknet. Ungene, som den gang var 6 og 4 år, sov da jeg sto opp den dagen. Min mann var dratt på jobb. Jeg hadde en merkelig følelse av å ha mistet en del av meg selv. Da jeg via TV-en seinere på kvelden fikk vite at Michael Jackson var kjørt til sykehus med hjertestans, fikk jeg bekreftet drømmen. Og skjønte da at jeg hadde fått være med ham i det siste øyeblikket før han gikk inn i lyset. Det var utrolig sterkt, sier hun med ustø stemme. Tydelig rørt, men likevel like naturlig som når vi andre blir våt i øyekroken av et vakkert musikkstykke eller et øyeblikks savn av en vi er glad i. Hun tenker i dag at popikonet Michael Jackson var veldig høyt åndelig utviklet og at det er denne siden av ham hun nå har fått æren av å vise gjennom sin bok.
– Dette har fra dag én vært en utrolig kjærlighetsfylt reise. Dagen etter at han ble erklært død, følte jeg hans varme og glade tilstedeværelse. Han sto ved min høyre side, sier Anette Sandslett, som bodde i Oppegård da dette skjedde for snart fem år siden.

MAN IN THE MIRROR, en av Jacksons store hits, var inngangen til den verbale kontakten, Anette hadde med popikonet etter hans død. Det er også tittelen hun ga den engelskspråklige digitale utgaven på boken som vokste fram etter at Michael Jackson kontaktet henne.
– Jeg visste ingenting om denne sangen, så mannen min søkte på internett, og skrev ut lyrikken til meg. Budskapet i sangteksten er: Om du vil forandre verden, må du starte med deg selv. Noe Michael Jackson også sa mens han levde, forteller Anette. Etter den første kanaliseringen trodde hun at det var livet til poplegenden hun skulle skrive om. Først seinere forsto hun at det var et annet budskap hun skulle formidle. Ifølge henne et stort kjærlighetsbudskap til alle mennesker, uansett hvem vi er eller hvor vi er på jorden. Debutboka «Man in the mirror» har tatt henne fire år å få ferdig.

UENDELIG LÆREPROSESS. – Vi er her for å lære å skape oss selv gjennom livet, hevder Anette om menneskenes oppgave på jorden. Og legger til at hun har beveget seg gjennom en transformasjon av sitt selv. Transformasjon i denne sammenheng er når du gir slipp på de gamle forestillingene og aksepterer at du er så mye mer enn de begrensende tankene, følelsene og ikke friske mønstre som holder deg tilbake. Ved transformasjon beveger man seg inn mot kjernen av den man er.
– Min transformasjon begynte ved fødselen og er vel egentlig en uendelig skapelsesprosess for oss alle om vi ønsker det. Da dette med Michael skjedde var jeg kommet hjem til meg selv, trodde jeg. Det skulle bli starten på en ennå dypere reise innover. Jeg tenker at jeg var klar for neste steg i min utvikling. Gjennom 4 år har jeg endelig blitt klar til å ta imot det store kjærlighetsbudskapet. For det er det boken min er, et budskap om kjærlighet og fred, skapt i samarbeidet med Michaels guiding og tilstedeværelse.

SÅ HÅNDEN HANS. På spørsmål om hun følte sorg da popstjernen døde, smiler hun med hele kroppen og svarer at hun følte alt, sorg, glede, hele følelsesregisteret ble aktivert.
– I kontakten med Michael Jackson ble hele sanseapparatet aktivert. Så kom ordene. Det har vært en reise bare å motta. Hovedkanaliseringen og budskapet kom i juni 2012. Det gikk veldig fort, for jeg skrev 30 sider på bare to timer, stråler hun. Hun legger til at forbindelsen har vært svært nær, så nær at det har vært fysisk.
– Det skjedde før jul i 2010 da han ledet meg inn i prosesser i forhold til traumer fra min barndom og parallelle liv. Jeg var så ufattelig sliten av prosessene og sto på kjøkkenet for å lage mat da jeg kjente hans hånd på min skulder. Det ble utrolig sterkt og kjærlighetsfullt og jeg kunne se i detalj at det var hånden hans, sier hun.

VI LEVER EGENTLIG TIDLØST, og alle liv samtidig med mange energikropper utenfor vår fysiske kropp. Det hevder Anette, og at det utenfor vår fysiske kropp finnes emosjonelle kropper, tankekropper og astralkropper som ligger utenfor tid og rom, det vil si utenfor normene for molekyltetthet og magnetisme.
– Når vi jobber i kjærlighet er det den emosjonelle kroppen vi henvender oss til. Så gjennom mitt arbeid som rosenterapeut er det den emosjonelle kroppen jeg jobber med, gjennom den fysiske, forklarer Anette. Hun var ferdig utdannet rosenterapeut da Jackson kom til henne i drømmen. Anette har alltid skrevet, og var med i en skribentgruppe og skrev krim da poplegenden inntok livet hennes i juni 2009.
– Men sjangeren min var ikke krim, og jeg hadde heller ingen PLOT i romanene, altså en tanke bak alle hendelser og mål for historien, fordi jeg alltid har skrevet intuitivt. Ordene bare kommer til meg. Slik formidlet også Michael Jackson, han sa at tekstene hans bare kom til ham.

DET ER INGEN Å SPØRRE. Svarene har du selv. Det er blant utsagnene Michael Jackson skal ha kommet med, ifølge Anette. Og det at han ikke har gitt henne et eneste svar, har ledet henne inn til hennes egen sannhet hvor de riktige svarene lever men forteller at ingen svar også til tider har gjort henne rasende i de mest krevende stunder av hennes utvikling.
– Det har hele tiden handlet om å ikke vite, men likevel stole på at man blir ledet dit man skal. Jeg har også hatt besøk av lady Dianas bevissthet. De hører til samme sjelegruppe, som jobber med å åpne for universell kjærlighet på jorden. Å åpne opp for universell kjærlighet betyr at alt blir helt og ikke delt. Det vil si at all undertrykkelse går i oppløsning. Som for eksempel, undertrykkende medisin, religioner og urettferdig handel, forklarer hun tålmodig.

NÅR HUN FÅR SPØRSMÅL om hun frykter å bli stemplet som en såkalt alternativ og høytsvevende dame, smiler hun varmt og konkluderer med at vi er alternative alle sammen.
– Men mange har glemt, fortrengt, gjemt det, eller ikke oppdaget det ennå. Det er naturlig å sette hverandre i bås, så nei, jeg frykter ingenting, smiler hun. Tydelig at den tilsynelatende jordnære 49-åringen virkelig har gitt slipp på gamle forestillinger og har akseptert at hun er så mye mer enn de begrensende tankene, følelsene og mønstrene som har holdt henne borte fra seg selv.
– Alle hører sammen og i dette er vi ett. Det er konklusjonen Anette trekker etter den snart fem år lange prosessen hun har vært gjennom fra Michael Jackson døde til boka med hans budskap nå er ferdig. Dette har vært så sterkt at det er vanskelig å finne ord som kan beskrive. Hun har snakket med en død mann i flere år, og fått full støtte fra sin livsledsager hele veien.
– Mannen min har vært utrolig raus og gitt meg rom til prosjektet mitt. Uten hans unike støtte ville det ting blitt vanskeligere. Jeg tror dette var forutbestemt utenfor tid og rom, sier Anette Sandslett.

BOKA KOMMER på norsk i vår, også på papir, med tittelen «Mannen bak hjertet». Anette tenkte først at boka kun skulle være digital, fordi budskapet skulle spres til hele verden.
– Det var ikke i mine tanker at boka skulle trykkes. Verden lever jo gjennom verdensveven, internett, men det blir en helt annen opplevelse med en fysisk bok man både kan bla i og studere i bokhylla. Dessuten er det en svært tynn bok med sine 122 sider, som samtidig er stor i all sin enkelhet. Den er skrevet for å berøre akkurat deg, leseren, sier den nyslåtte forfatteren som har funnet roen i barndomsbygda Lakselv. Mandag starter byggingen av familiens nye hjem.
Boka kan fra i dag kjøpes via Anettes nettside . Og den norske papirutgaven er nå under trykking. Overskudd av salget vil gå til forskning innen menneskelig berøring, og til Anettes eget prosjekt «To create with joy by Human Touch».