Det sier Gina Barstad, småbarnsmor og leder i Bergen Sosialistisk Venstreparti (SV), til Bergensavisen.

Torsdag kveld kom Barstad over en søt rosa kjole på Lindex-nettsider. En kjole man får kjøpt i størrelsene 92 til og med 122.

«Fremstå som en fristelse i denne myke jerseykjolen. Velg mellom knallgule sitroner og søte, røde kirsebær», står det i produktinformasjonen.

– Sjokkert

Det er nettopp det som står i produktinformasjonen SV-lederen, som selv har en 2 år gammel datter, reagerer sterkt på.

Så sterkt at hun så seg nødt til å skrive en twittermelding med skjemdump og teksten «Hva. I. Helvete. Lindex.».

– Jeg lurer veldig på hva Lindex har tenkt med nettopp dette. Jeg ser ikke noe i veien med kjolen, det er teksten jeg reagerer på. Det er rett og slett sjokkerende, og jeg tror det er mange foreldre som reagerer på dette, sier hun.

En annen av kjolene Lindex har i sitt sortiment for klær til småjenter, blir beskrevet slik «Helblonde betyr fest, moro og romantikk. Bølgekanten på ermene og nederst er en fin detalj».

Barstad forteller at hun lenge har reagert på hvordan en del store kleskjeder fremstiller klær til små barn.

– Dette er et ekstremtilfelle. Men jeg ser ofte hvordan mange kleskjeder har veldig kjønnede klær til barn. Søte klær til jenter og tøffe klær til gutter. De bør tenke mer på at det er barneklær, som bør være praktisk. Det er ikke små voksenklær, sier hun.

Lindex beklager

BA var torsdag kveld i kontakt med landsjef for Lindex Norge, Hanne Leino, som forteller at de allerede har blitt kontaktet av en person angående beskrivelsen av den nevnte kjolen.

– Vi har ikke sett på det slik når vi har skrevet teksten, men vi forstår at det kan tolkes ulikt. Vi beklager hvis noen har reagert på dette sier, Leino.

Hun forteller at produktbeskrivelsen skal endres så fort folk kommer på jobb fredag.