Møljesak engasjerer

Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

De eldre som etterlyser mølje i Mehamn har vekket oppmerksomhet utenfor fylkets grenser. DEBATT: Får eldre der du bor mølje?

DEL

Fredag fortalte Finnmarken om Elis Pedersen (87), Knut «Kjeila» Johansen (76), Norvald Vassvik (74) og Kyrre Paulsen (75), beboere ved Mehamn helsesenter.

Til tross for at det nesten hver dag landes blodfersk torsk med lever og rogn i fiskeværet, må beboerne nøye seg med frossen filet fra Harstad. Det får folk til å reagere.

Søndag publiserte Hålogaland Avis en lenke til saken på sin facebookside.

- Tenk å bo ytterst på Norkyn og nesten se fisken i havet, og så være bundet av kommunal innkjøpsavtale som innebærer frossenfisk fra Harstad når man hele livet har spist det man selv har livnært seg av. Heia Norge! Galskap spør dere meg, skrev avisa da.

Hålogaland Avis er lokalavis for Harstad, Bjarkøy, Kvæfjord og Skånland, og i følge avisa har saken skapt debatt i Sør-Troms.

Også her i Øst-Finnmark har enkelte reagert.

På Finnmarkens facebookside skriver Åslaug Mullaard fra Berlevåg følgende:

«Har dem ingen snille feskera i Mehamn? De kunne vel ha slengt inn en Møljemiddag tell de eldre.»

Også Ottar Zahl Jonassen fra Vadsø har en idé:

«Dette burde være en smal sak å få til - en eller annen forening/klubb burde diske opp med mølje til guttene og jentene på Mehamn Helsesenter. Kjør de til et forsamlingslokale lag mølje, god drikke og litt musikk. Enkelt og greit!»

Artikkeltags