– Min sønn må ha en lidelse

Artikkelen er over 8 år gammel

Alta-predikanten samler familien til motskriv.

DEL

(Finnmark Dagblad) Alta-predikanten har i løpet av helgen mottatt nyheten om sønnens uttalelser med sjokk. Han kjenner seg overhodet ikke igjen i beskrivelsene.

– Jeg har ikke annet å si enn at søsknene og jeg skal samles på mandag, gå til en psykolog og få hjelp til å forfatte et motskriv, sier Alta-predikanten til Finnmark Dagblad.

Tre av søsknene er nå i Finland og står fram. De øvrige elleve skal ifølge faren ta avstand fra sine brødre. De tar brorens historie veldig hardt.

Predikanten holder til, og har menighet, et stykke utenfor Alta. Menigheten har rundt 100 medlemmer.

– Vi må ha en psykolog. Familien vår har tillit her vi bor. De kjenner meg i nabolaget og på prestekontoret. Min sønn lider av visse ting som kan ha påvirket hans uttalelser. Hva som driver han til å si dette må han svare på selv.

– Har du slått dine barn med belte, eller på en annen måte?

– Jeg har tuktet mine barn hvis de har vært ulydige, men ikke på noen annen måte enn andre har gjort. Slik har det vært i våres hjem, og slik vokste jeg opp. Så har det vært individuelt hvem man trenger å tukte. Noen barn er umulige, og andre igjen er rolige, sier predikanten.

Han påpeker at han hadde veldig lite problemer med sønnen som i dag står fram.

– Jeg skjønner det ikke. Han var veldig snill og rolig.

Predikanten forteller at barna har hatt en trygg og god oppvekst.

– De har aldri manglet noe. Ikke økonomisk, de har hatt godt med fritid, de har fått reist mye. Jeg skjønner ikke dette.

Artikkeltags