Eilif blir ny Finnmarken-redaktør

Artikkelen er over 5 år gammel

Går fra NRK til sjefsstolen i Finnmarken.

DEL

Eilif Aslaksen er ansatt som ansvarlig redaktør i Dagbladet Finnmarken AS.

- Først og fremt gleder jeg meg veldig til å begynne i Finnmarken. På mange måter beviser dette at gammel kjærlighet aldri ruster, sier Aslaksen i forbindelse med ansettelsen.

Bred erfaring

Han gleder seg til å ta fatt på de nye utfordringene. Aslaksen kommer fra stilling i NRK Sapmi. Han har erfaring fra blant andre NRK, TV 2, Finnmark Dagblad og Finnmarken.

- Jeg er svært motivert til å gå løs på en ny og spennende jobb med masse utfordringer. Jeg ser også fram til å bli kjent med redaksjonen, Finnmarken-huset og ikke minst med leserne våre, sier Aslaksen, som lover et sterkt regionalt fokus i tiden som kommer.

- Vi skal gi folk i Øst-Finnmark nyheter og historier fra østfylket og resten av fylket. Finnmarken og iFinnmark.no er stedene folk skal gå til, for å holde seg oppdatert og hvor de får ny innsikt. Ofte sies det at lokalavisa skal speile samfunnet, men like viktig blir det også å se hva som skjer bak speilet. Vi skal fortelle de gode og flotte historiene om folk i Øst-Finnmark, men vi skal også bringe fram forhold som er kritikkverdige, og det som noen kanskje har interesse av å holde skjult for folket. Målet er å engasjere folk på et bredt spekter, sier han.

Fokus på Øst-Finnmark

Det er innholdet som blir nøkkelen, ifølge den nye redaktøren.

- Mediebransjen er hele tiden i omstilling, og alt skjer svært raskt. Uansett er det innholdet som avgjør hvorvidt folk vil ha produktet. Derfor skal vi hver eneste dag jobbe så godt vi kan for å gi et innhold som er relevant for folk i Øst-Finnmark. Finnmarken skal være vesentlig og viktig, men vi skal også være glade og muntre, sier Aslaksen.

Styreleder i Dagbladet Finnmarken, Ronni Møller Pettersen, er strålende fornøyd med løsningen.

- Med Eilif får vi en veldig god løsning i Øst-Finnmark. Han har mange år i bransjen og har bred erfaring. Han har gjort et godt inntrykk i den prosessen vi har vært igjennom, og vi er sikker på at Eilif vil bli en stor styrke for Finnmarken, sier Møller Pettersen.

Eilif Aslaksen er på ferie nå på vidda i Tana. Han tiltrer i løpet av høsten.

Artikkeltags