Det er én grunn til at mange ikke vil spise på disse stedene

Mange holder seg unna maten på festivaler, fordi det kan være vanskelig å få vasket hendene skikkelig. Foto: Audun Braastad, NTB scanpix/ANB

Mange holder seg unna maten på festivaler, fordi det kan være vanskelig å få vasket hendene skikkelig. Foto: Audun Braastad, NTB scanpix/ANB

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

1 av 3 vil unngå provisoriske serveringssteder, fordi mulighetene til å få vasket hendene er for dårlige.

DEL

De siste årene har mange nordmenn omfavnet trendfenomenet foodtrucks og andre provisoriske spisesteder. Men det er fortsatt en stor gruppe som unngår matopplevelser som dette.

Grunnen er enkel. Disse serveringsstedene legger ikke til rette for håndvask.

Såkalte foodtrucks har blitt svært populære, spesielt i de største byene, og vi ser også flere eksempler på provisoriske serveringssteder på mindre steder i landet.

For ikke å nevne de mange festivalene som arrangeres i Norge hvert år, hvor det er svært vanlig å drive med kortvarig salg av mat.

Men en global undersøkelse gjennomført av hygienemerket Tork viser at hele en av tre aller helst vil unngå disse serveringsstedene, fordi mulighetene for å få vasket hendene er for dårlige.

– Mange er flinke til å ha gode hygienerutiner for sitt utsalgssted, også knyttet til håndvask for personalet. Men det mange glemmer er at gjestene er opptatt av sin egen hygiene, og kan derfor vegre seg for å kjøpe mat før de får vasket hendene. Pop up-restauranter på festivaler eller foodtrucks er kanskje ikke klare over dette, og tilrettelegger derfor ikke for håndvask, sier produkt- og markedssjef for Tork, Christine S. Rød.

Hun mener at enkle grep for å tilby dette kan gjøre serveringsstedene både mer attraktive og innbydende.

Artikkeltags