Magnus fra Lebesby ble skjelt ut etter TV-opptreden

STJERNEDRØM: Magnus Jackson Krogh, tidligere kokk, vil bli entertainer. Uttalelsene hans i "Oljebarna" har provosert mange.

STJERNEDRØM: Magnus Jackson Krogh, tidligere kokk, vil bli entertainer. Uttalelsene hans i "Oljebarna" har provosert mange. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

Lebesbyværing Magnus Jackson Krogh, kjent fra «Oljebarna», får hatmeldinger etter å ha fortalt om sitt forhold til Nav.

DEL

(Finnmark Dagblad) 27-åringen fra Lebesby har deltatt i realityserien «Oljebarna». Hans uttalelser om Nav og arbeidsliv utløste en strøm av hatmeldinger- og telefoner. Krogh er lite fornøyd med hvordan VG framstilte ham.

– Jeg var i 50 prosent jobb hos Peppes da serien ble tatt opp, men framstilles som om jeg lever på Nav, sier han til Finnmarken.

"Nav kontakter meg ofte med tilbud om jobber. Jeg sier jo aldri ja. Yrkesvalget mitt er å bli skuespiller eller entertainer. Hvis de ikke har et tilbud om det, takker jeg ikke ja", er blant uttalelsene som har skapt kontroversen.

– Nå holder jeg foredrag og jobber med en selvhjelpsbok for barn med ADHD, som skal være ute til desember, forteller Krogh.

I en VG-debatt møtte han blant andre arbeidsminister Robert Eriksson (FrP) og diskuterte ungdom og arbeid. Arbeidsministeren er lite imponert over holdningene Krogh beskyldes for å ha.

– Generelt reagerer jeg sterkt på at ungdom ikke tar jobben de blir forevist. Ethvert menneske som er arbeidsledig og tar imot dagpenger, skal motta jobben som blir tilbudt. Det forventer jeg at ungdom gjør, sier Eriksson.

Krogh sier hans ADHD-diagnose forhindrer ham fra å ta alle jobber han tilbys. Krogh har tidligere drevet restaurant, og forteller om en svært allsidig yrkeskarriere.

Det melder VG.

Artikkeltags