«Lucky Linda» får 283.000 til ny forestilling

HOPPENDE GLAD: Linda Persen har fått seg en og annen smell de siste årene. Derfor synes hun gode nyheter er svært så godt å få, som det å få 283.000 kroner til en ny forestilling.

HOPPENDE GLAD: Linda Persen har fått seg en og annen smell de siste årene. Derfor synes hun gode nyheter er svært så godt å få, som det å få 283.000 kroner til en ny forestilling. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

Livet leker for Linda Persen. Tirsdag fikk hun vite at en lenge etterlengtet drøm kan gå i oppfyllelse. Nå blir det mer latter fra energibomben som har fått seg noen smell i livet.

DEL

(Finnmarken) Opp i det unektelig snålt sammenskrudde hodet til kjøllefjordingen har det lenge sirklet rundt en íde om en forestilling. Arbeidstittelen er;

— «Ingen hår, en pupp, og så?». Dette skal bli en teaterforestilling i form av en monolog der jeg forteller om det å leve med brystkreft, sier Persen, som går like godt under kallenavnet «Lucky Linda».

Budskap per telefon

Med utagerende bruk av livsgnist og ikke rent få mengder humor har Linda Persen (39) kommet seg helskinnet gjennom tøffe økonomiske problemer og alvorlig kreftsykdom.

Da hun satt på kafé i Vadsø tirsdag ettermiddag, fikk hun en telefon fra sine venner i brystkreftforeningen.

— Jeg ble fortalt at prosjektet vårt har fått innvilget støtte fra Extrastiftelsen. Vi søkte om 283.000 kroner, og fikk det. Jeg ble mildt sagt hoppende glad, for det betyr jo at jeg kan gå videre med denne planen om den forestilingen, sier Linda.

Festmat

Så glad ble den sprudlende damen der på kafeen at lunsjplanen umiddelbart ble ommøblert.

— Jeg skulle være sunn og smart og tilføre meg selv en god salat. Men - det ble litt fest med den telefonen, så jeg gikk for litt meksikansk mat i stedet, i form av nachos. Litt fest må det være greit å unne seg på en sånn dag, humrer Linda, som har vært i Vadsø for å holde tre insprasjonsforedrag på Det gamle bedehuset.

Før kveldsforestillingen, for medlemmer av Fagforbundet, tok hun seg god tid med avisas utsending.

— Du veit, vi har jo nettopp passert den 20. november. Jeg har det med å telle disse datoene, for hver gang 20-tallet passeres kan jeg klokke inn en ny måned som kreftfri, smiler Persen.

20. november var det 11 måneder siden hun første gang ble påvist som symptomfri. Ikke én kreftsvulst er å se på lungene, der det tidligere var åtte.

— Legene er fortsatt nøytale i sin karakteristikk av tingenes tilstand, men jeg kaller meg 100 prosent kreftfri. Jeg føler meg da også 100 prosent frisk, tindrer Persen.

Klar neste år

Hun regner med å kunne legge ut på veiene med monologen sin - om det å leve med brystkreft - en gang i løpet av neste år. Kanskje allerede til våren.

– Nå som pengene er på plass kan jeg prioritere dette. Mye er klart allerede, mens mye må sorteres og finne sin plass. Til dette skal jeg få hjelp av en regissør, sier Linda, som ikke uventet tenker å bruke en soldig porsjon galgenhumor i forestillingen.

Foreningsglede

I brystkreftforeningen er de like hoppende glade som manusforfatteren selv.

– Dette er rett og slett veldig hyggelig. Vi har jo tro på dette prosjektet, og ser det som veldig nyttig å få Linda ut i landet for å fortelle om det hun opplevde, og hvordan det er mulig å ha et fullgodt liv selv midt oppe i noe så alvorlig som brystkreft, sier prosjektansvarliug Eva Ekroll i brystkreftforeningen.

Pengene fra Extrastiftelsen kommer fra det spilleglade nordmenn bidrar med til spillet Extra. Tirsdag ble det fordelt 232 millioner kroner på omlag 500 prosjekter, deriblant «Lucky Linda» sitt.

— Nå kan vi nesten ikke vente med å se hva dette blir til på scenen, sier Ekroll blidt.

Artikkeltags