Kvenene får eget nasjonalt råd

LEDER: Anne-Gerd Jonassen er valgt til leder for det nasjonale kvensrådet.

LEDER: Anne-Gerd Jonassen er valgt til leder for det nasjonale kvensrådet. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Kvensk råd vil bli et konsensusorgan for kvenene.

DEL

(Finnmark Dagblad) Kvensk samarbeidsråd har bestemt seg for å etablere seg som et nasjonalt råd for kvenene. Kvensk Råd blir en sammenslutning av Norske Kveners Forbud, Kvenlandsforbundet og Kveeninuoret – kvensk ungdomsnettverk. Kvensk råd vil bli et konsensusorgan for kvenene, melder Framtidinord.no

– Kvensk Råd skal bringe videre til lokale, regionale og nasjonale myndigheter den konsensuspolitikk om språk, kultur og næringsspørsmål som kvenene er opptatt av. Vi ønsker å målbære utfordringene for kvenforeningene for revitalisering av kvensk språk og kultur. Kvensk råd skal skape samarbeid og forene de kvenske organisasjonene, slik at også vår stemme blir hørt i spørsmål som vedrører oss, sier Jonassen leder i Kvensk Råd i en pressemelding.

I etableringsfasen har Kvensk samarbeidsråd fungert som et rådgivende organ for Troms Fylkeskommune og kommunene i Nord-Troms. Nå har invitasjoner gått ut til lokalforeninger i Finnmark, om å slutte til seg rådet. Ifølge Framtid i Nord har kvenforeninger fra Alta, Lakselv og Tans og Nord-Varanger allerede tilsluttet seg rådet.

Artikkeltags