Klart for storinnrykk

SJØRØVER: Rune Blix Hagen skal fortelle om kampen mot den forferdelige sjørøverkapteinen Jan Mendoza.

SJØRØVER: Rune Blix Hagen skal fortelle om kampen mot den forferdelige sjørøverkapteinen Jan Mendoza. Foto:

Artikkelen er over 6 år gammel

Sjørøverkaptein Jan Mendoza er klar. Han er med det Vardøs gater fylles av folk i slutten av juli.

DEL

(Finnmarken) – Det blir folkefest under Pomorfestivalen, det er det ingen tvil om. Det er store forventninger til denne festivalen, og det kan man få litt ærefrykt av. men det er jo veldig morsomt, sier kulturpilot Hans Stapnes, som på vegne av stiftelsen Laboratoriet har ansvaret for årets utgave av Pomorfestivalen.

Variert program

Nå er programmet spikret, og resultatet er en god blading av musikk, kunst og friluftsbegivenheter, ispedd historiefortellinger. Blant annet kommer Kjetil Stokkan fullastet med gamle nordnorske slagere, mens Rune Blix Hagen har med seg historien om sjørøvertoktet mot Vardø på 1600-tallet.

– Bredden vi har fått til med årets program, er vi veldig fornøyde med, konstaterer Stapnes.

Det hele starter onsdag 24. juli, da Vardøs store sønn Karl Eirik Schøtt Pedersen kommer hjem for å åpne festivalen. Da blir det konsert med både norske og russiske artister.

– Et av målene med festivalprogrammet er å få med det tette båndet mellom Vardø og Arkhangelsk, og det syns jeg vi har fått til, konstaterer han.

Stort engasjement

Derfor er han ikke i tvil om at gatene i Vardø vil fylles med folk denne uka.

– Vi vet jo fra før at det blir fullt av følg. Spesielt kommer det mange utflyttede vardøværinger, for arrangementer som klasse- fester og jubileum legges gjerne til samme uka, forklarer kulturpiloten.

Da er det godt å ha mange samarbeidspartnere med seg, som sammen vil sørge for at avviklingen av festivalen går knirkefritt.

– Det unike med denne festivalen er at vi samarbeider med en rekke lag og foreninger, næringsliv og skoler i Vardø, og vi har avtaler med dem på forskjellige områder. Det er på denne måten de frivillige rekrutteres inn, og den innsatsen er betydelig, den er stor. Samtidig skaper det et voldsomt engasjement som vi er veldig tilfreds med. Dette er en organisering som passer Vardø utmerket, sier Stapnes.

Artikkeltags